VW vinder alternativ 'Nobelpris'

Volkswagen har fået en pris for 'Dieselgate'

Volkswagen ville nok hellere have haft en anden pris end denne. Foto: Polfoto
Volkswagen ville nok hellere have haft en anden pris end denne. Foto: Polfoto
Følg Biler

Udover den almindelige Nobelpris, så findes der også Ig Nobelpriserne, som er en slags parodi på den prestigefyldte pris. Kåringerne er en god blanding af satire og reel, men dog særpræget forskning, som både får dig til at grine og tænke.

Priserne er blandt andet gået til manden, der valgte at leve som en ged, men også Volkswagen har fået den alternative pris, dog for noget som ikke helt så mange har fundet specielt morsomt.

Prisen går nemlig til bilfirmaet for den såkaldte 'Dieselgate', hvor firmaet blev grebet i at snyde med forureningsniveauet fra deres biler.

Ironisk pris
At Ig Nobelprisen skal tolkes ret ironisk fremgår tydeligt af begrundelsen for, at netop Volkswagen fortjener årets kemipris.

- De løste problemet med den voldsomme forurening fra bilers udstødning ved helt automatisk og elektronisk at producere mindre forurening, hver gang bilerne blev testet, skriver Ig Nobilprisen, på deres side.

Dieselgate begyndte at rulle i 2015, hvor den amerikanske miljøstyrelse opdagede, at VW brugte snydesoftware for at leve op til miljøkravene.

VW har derefter været ude i en decideret mediestorm, hvor de både blev nødt til at udskifte koncernchef og betale bøder. I dag er de stadig ved at opdatere de påvirkede biler.

FDM anklaget for plagiat af dansk bilfirma  

Andre skøre priser
Men det er ikke kun Volkswagen, der får en besynderlig award med sig i år.

Ig Nobel er en pris, der uddeles fra Harvard-universitetet i USA, og de har øjnene åbne for at finde den sjoveste forskning, der i sidste ende får os til at tænke os om.

I år er priserne blandt andet gået til et studie, der har undersøgt, hvad forskellige typer stof gør for rotters sexliv, et studie i klippers personligheder, og et studie, der undersøgte, om ting ser anderledes ud, hvis du bøjer dig ned og ser dem, mens du stikker hovedet mellem dine ben.

Det er ikke kun Volkswagen, der har problemer med niveauet af forurening. En ny undersøgelse viser, at stort set alle dieselbiler ikke lever op til kravene.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.