Wroaaarp: Alfa får Maserati-motor

Alfa Romeo Giulia Giulia Quadrifoglio får 510 hk fra en 3-liters Maserati-motor. Hør den her ...

Alfa Giulia Qadrifoglio er en direkte konkurrent til BMW M3, Audi RS4 og C-klasse AMG 63, og har den mest forrygende motorlyd, som du kan høre i TV-indslaget
Alfa Giulia Qadrifoglio er en direkte konkurrent til BMW M3, Audi RS4 og C-klasse AMG 63, og har den mest forrygende motorlyd, som du kan høre i TV-indslaget

Det skulle være ganske vist. Alfa Romeos længe ventede Giulia er på vej, og Fiat Chrysler nøjes ikke med at putte med friskfyragtige firecylinder-motorer på sparemission.

Se og hør den nye Alfa Giulia i tv-indslaget herunder

Næ Alfa har såmænd gang i en bil, som måske igen kan bringe en slags ære og værdighed til det bilmærke, som i de sidste 10 år har været en skygge af sig selv. Bilen som skal få BMW og Audi til igen at ryste lidt i bukserne kaldes Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Quadrifoglio-mærket, der betyder firkløver, har siden 1923 prydet Alfas racerbilern og fungeret som typebetegnelsen for Alfas fineste udgaver af de almindelige biler. Men ligesom resten af Alfa er også Quadrifoglio blevet udvandet.

Giulia Quadrifoglio får en 3-liter V6-turbomotor med intet mindre en 510 hk - som er en videreudvikling af den motor, som ligger i Maserati Quattroporte og Ghibli.

For at gøre pakken endnu mere vanvittig, nøjes Alfa med at give bilen baghjulstræk. Sådan vil rigtige biltosser - alfister - have deres Alfa. Bilen får også kølerhjelm og tag af kulfiberkomposit for at holde vægten nede og bevare en nogenlunde vægtfordeling på trods af den store V6'er i bugen. Bilen ender med at veje omkring 1500 kg - hvilket er noget mindre end BMW M3 og Audi RS4.

Giulia Quadrifoglio  bliver lanceret på det amerikanske marked allerede til foråret.

 

De normale Guilia'er får 2-liter benzinmotor og den samme treliter diesel som bruges af Maserati.

Giulia er et af de første resultater af Fiat Chryslers nyudviklede Giorgio-platform, som både tillader baghjuls- og firehjulstræk.

Fiat Chrysler investerer 8 milliarder dollars i de kommende år for at øge Alfas nuværende salg på 70.000 biler om året til 400.000 biler.

Vi er mange, der følger spændt med i Fiat Chryslers Alfa-eventyr - og krydser fingre for at det ikke ender med Alfa som det gjorde med Saab i december 2011, da ejerne efter mange år og skiftende ejere måtte indgive konkurs og opgive at føre Saab videre.

 

10 kommentarer
Vis kommentarer