Yes – TVR er på vej tilbage

Det engelske mærke TVR er på vej til at genopstå med voldsom Cosworth V8'er, penge fra en computerspiller og design af guruen Gordon Murray

TVR kan være på vej tilbage med fede, voldsomme sportsvogne. Her ses TVR Sagaris fra 2004. (Foto: TVR)
TVR kan være på vej tilbage med fede, voldsomme sportsvogne. Her ses TVR Sagaris fra 2004. (Foto: TVR)
Følg Biler

Det engelske sportsvognsmærke TVR kan være på vej tilbage til virkeligheden. Det skriver det engelske magasin, Autocar. Efter godt 10 års dvale, er mærket nu på benene igen, og planen er at præsentere en ny model allerede i 2017.

Hyrevogn med humor - McLaren P1 med taxi-skilt

Det er den pengestærke computerspils entreprenør, Les Edgar, der har skudt penge i firmaet, og sammen med en investorgruppe, købte han mærket ud af hænderne på den russiske rigmand Nikolai Smolenski, som har været med til at køre firmaet i jorden.

TVR Tuscan. (Foto: TVR)
TVR Tuscan. (Foto: TVR)

McLaren F1
TVR var kendt for at lave kører-fokuserede sportsvogne, som kunne være en mundfuld for den uerfarne. Det er stadig målet, og TVR vil lave to nye modeller, som under huden er relativt ens, og begge modeller vil komme både i coupe og cabriolet-form. Det tekniske design har Gordon Murray's firma stået for. Det er ham, der blandt andet er faderen til McLaren F1, så velkørende skal de nye biler nok blive.

De tekniske detaljer er stadig sparsomme, men konstruktionen vil blive baghjulstræk med front/center-motor med uafhængig affjedring hele vejen rundt, 6-trins manuelt gear og en V8-motor, som formentlig kommer fra den nye Ford Mustang, men som bliver opgraderet af Cosworth, det samme sted som de bygger deres Formel 1-motorer.

Autocar anslår, at motoren i TVR kommer til at yde over 450 hk, og med en vægt på omkring 1.100 kg, vil accelerationstiden også være omkring fire sekunder.

Topløs men stenhård

TVR forventer ikke, at de skal sælge mange biler om året. 1.000 stykker er nok realistisk, til gengæld bliver bilerne formentlig billigere end en basis Porsche 911.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+