Yippee-Ki-Yay: Nu kan Die Hard-stjernens vilde pickup blive din

Bruce Willis fik den klassiske Chevrolet pickup ombygget i begyndelsen af 90'erne, og han beholdt den efterfølgende i mere end to årtier

Bilen ligner ved første øjekast bare et velholdt eksemplar, men under huden er en stor del af den blevet bygget om. Foto: Barrett-Jackson
Bilen ligner ved første øjekast bare et velholdt eksemplar, men under huden er en stor del af den blevet bygget om. Foto: Barrett-Jackson
Følg Biler

132. Så mange biler formåede Bruce Willis og de øvrige ansigter på rollelisten at ødelægge i den seneste film i Die Hard-serien, 'A Good Day to Die Hard' fra 2013.

Noget tyder imidlertid på, at den amerikanske skuespiller passer bedre på sine egne biler. Den nu 64 år gamle Chevrolet pickup, som Willis fik totalombygget i begyndelsen af 90'erne, beholdt han eksempelvis i over 20 år, inden han solgte den videre. Og nu skal bilen på auktion.

Det skriver Autoclassics.com.

Udadtil ligner pickuppen ved første øjekast et meget velholdt eksemplar af den amerikanske klassiker. Kendere vil dog måske få øje på de dobbelte udstødningsrør, der ikke var en del af den originale pakke og vidner om, at veteranbilen har gennemgået store forandringer under huden.

Undervogn fra en Nova
Skuespilleren har først og fremmest fået skiftet motoren, så der nu sidder en smallblock V8-motor på 5,7 liter ude foran. Det fremgår ikke, hvor mange hestekræfter motoren leverer, men den blev i en lang årrække brugt i flere af Chevrolets sportslige modeller.

Til motoren hører en manuel gearkasse med fire gear, der samarbejder med differentialet fra en Chevrolet Nova om at sende kræfterne til baghjulene.

Faktisk er det meste af undervognen taget ud af en Nova, og pickuppen er derudover udstyret med skivebremser foran og tromlebremser bagerst - som selvfølgelig er gemt af vejen af et sæt originale fælge.

Genialt! Mand genoplader sin Tesla ved at bugsere den

Moderne indretning
Bag rattet er der til gengæld ikke meget tilbage af bilens originale 50'er charme. Bruce Willis har fået beklædt kabinen med beige læder, installeret aircondition og sågar en radio med lidet anonyme højtalere i dørene, hvis man mod forventning skulle blive træt af at lytte til motor.

Og blasfemien stopper ikke her. Den vellidte skuespiller har sågar fået bilens originale bænksæde udskiftet med moderne lædersæder, der kan indstilles med et tryk på en knap.

Ifølge Autoclassics solgte Bruce Willis pickuppen til en ven tilbage i 2014, og den har siden skiftet hænder én gang mere. Bilen skal under hammeren til januar, men det fremgår ikke af salgsopslaget hos auktionshuset Barrett-Jackson, hvad den specialbyggede pickup er vurderet til.

Ejeren har heller ikke defineret en mindstepris for bilen, der derfor vil gå til højeste bud.

Bastarden fra Stuttgart: Ny SUV får hybridbiler til at se gammeldags ud

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind