Annonce:
Annonce:

Ansatte i fupfirma: Fik salgstip fra millionsvindler

Overrasket over, at bedrageridømt pludselig mødte op for at undervise dem - men ansatte fik aldrig besked om, at de var med til at fuppe kunderne

Forstå fupnummeret på få sekunder. Foto/redigering: Philip Davali, privatfotos/Sólfinn Hughes
Annonce:
Følg Facebook Fup

SENESTE: Arvin Mazaheri har nu skiftet navn til August Emilius Christensen

TIP OS! Er du blevet snydt af Marketing Saver? Eller kender du personkredsen bag firmaet? Del din viden i en mail til tech@eb.dk. Henvendelser behandles fortroligt, hvis det ønskes.

Ekstra Bladet har igennem de seneste uger talt med en række tidligere ansatte i Facebook-fupfirmaet Marketing Saver. En af dem var ansat, da storsvindleren Per Ulrich Karpf var forbi for at undervise.

Som Ekstra Bladet søndag afslørede, var det firmaets ledelse, der hyrede Karpf for et 'fyrsteligt' beløb. Det skete samtidig med, at de ansatte kæmpede for at få deres løn, hvilket fortsat ikke er lykkedes:

- Arvin (medejer af Marketing Saver, red.) fortalte, at der ville komme en kendt person forbi. Herefter sagde han, at personen havde siddet inde i otte år.

Annonce:

- Det viste sig, at vi fik salgstip fra en, der havde svindlet for millioner, siger den tidligere ansatte, der ønsker at være anonym.

- Per Ulrich Karpf pralede blandt andet med, at han havde mødt Jordan Belfort. Det er ham, de kalder Wolf of Wall Street, og Karpf har fået salgstip af ham.

- Det var de tips, han nu ville lære videre til os.

Amerikaneren Jordan Belfort blev i 1999 tiltalt og senere idømt fire års fængsel for omfattende børssvindel.

Storsvindler trænede fupfirma

Brugte Karpf-trick
Per Ulrich Karpfs salgstricks var kærkomne.

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, benytter Marketing Saver sig netop af cold calling, når de fupper små danske erhvervsdrivende til at binde sig til uhyre omkostningstunge kontrakter.

Det skete dog, uden at de menige ansatte fik besked om, hvad de faktisk solgte. Nemlig et abonnement, der koster kunderne 150.000 kroner - og ikke blot de 99 kroner om måneden, som sælgerne var trænet i at forklare potentielle ofre.

Sådan så det ud, da Per Ulrich Karpf 4. oktober 2019 underviste hos Marketing Saver i firmaets daværende lokaler i Hvidovre. Pr-foto
Sådan så det ud, da Per Ulrich Karpf 4. oktober 2019 underviste hos Marketing Saver i firmaets daværende lokaler i Hvidovre. Pr-foto
 

Ville have billede slettet
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejerne Arvin Mazaheri og Rasmus Gutfelt Skalbo i forbindelse med deres brug af Per Ulrich Karpf som underviser.

Arvin Mazaheri har dog modtaget Ekstra Bladets besked.

Per Ulrich Karpf oplyser nemlig, at Arvin Mazaheri i forlængelse af avisens henvendelse bad Karpf om at slette Instagram-opslaget fra salgstræningen, hvilket han så gjorde.

The Duke of Deception

Per Ulrich Karpf går også under øgenavnet ’jetsetsvindleren’.

Igennem de seneste 15 år har han fået en række fængselsdomme for økonomisk kriminalitet.

Senest blev han idømt fem års fængsel i 2014 for dokumentfalsk og bedrageri, der samlet løb op i 30 millioner kroner.

Tidligere har han modtaget domme for økonomisk kriminalitet på op til syv et halvt års fængsel.

Karpf forsøger ikke at skjule sin fortid og præsenterer sig på sin hjemmeside perulrich.nu som 'jetset-svindleren', 'bedrager' og 'The Duke of Deception'.

I dag er han løsladt og lever blandt andet af at lave salgskurser.

Sagen kort

Ekstra Bladet har de seneste uger afsløret, hvordan en lang række mindre virksomheder er blevet groft fuppet til at acceptere vanvittige kontrakter fra firmaet Marketing Saver.

Det er sket ved, at sælgerne fra Marketing Saver har forsikret virksomhederne om, at de alene siger ja til at få Facebook-hjælp for 99 kroner om måneden. Den reelle regning er dog op til 150.000 kroner og nogle gange det dobbelte.

Også tidligere sælgere hos ejerne af Marketing Saver, Rasmus Gutfelt Skalbo og Arvin Mazaheri, fortæller, at de er blevet ført bag lyset og ikke vidste, at de løj over for kunderne.

De to ejere gemmer sig et ukendt sted i Spanien og nægter at tale med Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: