Annonce:
Annonce:

Asylchef om skandalesag: Jeg ville have sagt fra

Tidligere asylchef i Jammerbugt Kommune afviser, at den betroede medarbejder ‘GC’ spurgte om lov, før hun gav sin kærestes firma millionordrer

Thorkild Lind Poulsen ville have sagt fra, hvis han vidste, at 'GC' skaffede sin kæreste millionordrer i Jammerbugt Kommune. Foto: Martin Lehmann
Thorkild Lind Poulsen ville have sagt fra, hvis han vidste, at 'GC' skaffede sin kæreste millionordrer i Jammerbugt Kommune. Foto: Martin Lehmann
Annonce:
Følg Den Store Gavebod

VED DU NOGET? Tip Ekstra Bladets journalister ved at klikke her.

Havde hun spurgt om lov til at lægge store millionordrer hos sin kærestes firma, havde han sagt nej.

Sådan lyder det fra Thorkild Lind Poulsen, der var asylchef i Jammerbugt Kommune i 2015, da den 57-årige kvinde med initialerne ‘GC’ blev ansat i kommunen til at stå for inventaret på en lang række asylcentre rundt i landet.

Han står nu frem og siger, at han ville have grebet ind, hvis han vidste, at der blev lagt ordrer hos GC’s kærestes firma.

- Så ville jeg have sagt, at det var noget rod. Det gør man jo ikke, siger han.

Foto/video: Anthon Unger, Lasse Kofod, Jan Sommer, Aalborg Universitet. Redigering: Emma Svendsen

Selskabs overskud eksploderede efter ordrer fra kæresten

Annonce:

Kender ikke til nogen lejekontrakten
Jammerbugt Kommune udbetalte knap tre millioner kroner til GC’s kærestes firma for leje af hans lager i Ringsted. Ifølge GC blev det godkendt, at det var hendes kæreste, de købte ydelser hos, ligesom hun hævder, at der blev indgået en lejekontrakt, som blev underskrevet af hendes chefer.

Ingen myndigheder har dog kunnet opstøve lejekontrakten.

Artiklen fortsætter under billedet...

Thorkild Lind Poulsen siger, at han intet kendte til aftalen mellem GC's kæreste og Jammerbugt Kommune. Foto: Henning Bagger
Thorkild Lind Poulsen siger, at han intet kendte til aftalen mellem GC's kæreste og Jammerbugt Kommune. Foto: Henning Bagger
 

Den tidligere øverst ansvarlige for asylområdet i Jammerbugt Kommune afviser ethvert kendskab til nogen lejekontrakt. 

- Jeg har ikke underskrevet nogen kontrakt. Det er helt sikkert, siger Thorkild Lind Poulsen. 

- Lad mig sige det på den måde: Jeg har ikke set den. Så det tror jeg næsten ikke på. Jeg kan heller ikke huske, at jeg overhovedet har hørt om den, siger han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med de to øvrige ledende medarbejdere i kommunen, der kunne have skrevet den under. De kender heller ikke til nogen lejekontrakt.

Hvem er 'GC'

'GC' er en kvinde på 57 år, der fra 1983 til 2014 var ansat i Forsvaret. Her arbejdede hun i det, der i dag kaldes Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Siden skiftede hun job til Jammerbugt Kommune, hvor hun var ansat frem til 2018. Begge steder var hun ansvarlig for inventar på en række danske asylcentre på vegne af Udlændingestyrelsen.

Hvem er 'BN'

'BN' er en 61-årig mand, der er kæreste med 'GC'. Ifølge parret selv har de haft et forhold i al den tid, hvor GC var ansvarlig for inventaret på en lang række asylcentre. BN har sit egen firma, der ejer en række ejendomme. Blandt andet ejer selskabet en lagerejendom i Ringsted, som GC fra 2012-2016 lejede for i alt 4,1 millioner. BN er eneejer af selskabet.

Det er noget rod
GC siger, at cheferne i Jammerbugt kommune kendte til relationen mellem hende og BN?

Annonce:

- Jeg ved ikke, om hun husker forkert, for jeg kan sige helt ærligt, at jeg var ikke klar over, at det lager var hendes kærestes. Det har jeg aldrig nogensinde vidst. Hun har ikke fortalt mig det. Det har aldrig været på tale.

Hun siger, at hun har fået godkendelse på, at der var den her relation mellem dem, og at det var godkendt på chefniveau i kommunen?

- Jeg har aldrig hørt det, og jeg har aldrig hørt nogen godkende det.

Hvad ville du have sagt, hvis hun var kommet og spurgt?

- Jeg kan slet ikke forestille mig tanken. Hvis der skulle indgås en kontrakt, og hun havde sagt, at det var hendes kæreste, så ville jeg have sagt, at det var noget rod. Det gør man jo ikke.

Fordi der kunne sås tvivl om habiliteten?

- Ja, da.

Kan du huske, om GC gik til dig og fortalte om, at kommunen betalte penge til hendes kærestes firma for leje af det her lager i forhold til sådan noget som inhabilitet for eksempel?

- Nej. Altså, vi indgik ingen lejemål. Det (kærestens lager, red.) er noget, der har været etableret før, vi har overtaget det.

Ny skandale i Forsvaret: Ansat forgyldte kæreste med millionordrer

Annonce:

Havde et ansvar
GC kom fra en lignende stilling i det, der i dag hedder Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Kærestens lager blev første gang lejet der, og ifølge Thorkild Lind Poulsen antog man i Jammerbugt Kommune, at aftalen med lageret var godkendt tidligere.

GC påstår dog, at der også blev indgået en ny lejekontrakt mellem Jammerbugt Kommune og kærestens lager.

Men det er jo penge, der er udbetalt af GC, mens hun var ansat i Jammerbugt Kommune og vel også principielt set penge lagt ud af kommunen?

- Jeg husker ikke at have hørt, at det var hendes kærestes lager. Det har jeg aldrig hørt. GC må have fået godkendt lejemålet hos nogen – enten Forsvarets Bygningstjeneste eller Udlændingestyrelsen, før vi kom ind i billedet, siger han og vedkender sig ansvaret for, hvad kommunen har brugt penge på.

Annonce:

- Ja. Du har jo ret i, at helt overordnet set er det mit ansvar indtil 1. april 2016 (hvor han afgiver området til en anden i kommunen, red.). Det vil jeg ikke løbe fra. Men det var ikke os, der godkendte lejemålet. Vi betalte for huslejen, men økonomien til det fik vi månedligt overført fra Udlændingestyrelsen, og jeg kan huske, at vi lejede Ringsted, men det andet var etableret før vores tid.

Forsvarets Ejendomsstyrelse og Udlændingestyrelsen oplyser til Ekstra Bladet, at de ikke har kendskab til nogen lejekontrakt eller godkendelse af relationen mellem GC og hendes kæresten.

 

 

VED DU NOGET? Tip Ekstra Bladets journalister ved at klikke her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: