Brittas forsømte datter: Lånte af mor og hentede flaskepant

Mens Karina Hayats søskende modtog den ene million efter den anden, fik hun lån, gældsbreve og flaskepant af sin mor, lød hendes forklaring i retten

Britta Nielsens døtre, Nadia Samina Hayat og Karina Jamilla Hayat, stillede sig frem på tv, efter at nyheden om moderens svindel kom frem i offentligheden. Foto: Discovery Networks Danmark
Følg Britta Sagen

Bedrageridømte Britta Nielsen fordelte langtfra sol og vind lige, da hun kastede om sig med millioner til sine tre voksne børn.

Det kunne Britta Nielsens ældste datter, Karina Jamilla Hayat, torsdag fortælle, da straffesagen mod hende selv og hendes to søskende fortsatte ved Retten i Glostrup.

For mens lillesøster Nadia og storebror Jimmy ifølge bagmandspolitiets efterforskning til sammen fik omkring 47 millioner kroner af Brittas svindel-millioner, har Karina Hayat måttet nøjes med 'beskedne' 3,4 millioner kroner fordelt på overførsler, kontanter, biler og en andelslejlighed.

Lavede lånedokumenter med Britta
I retten fortalte Karina Hayat, at de fleste af de penge, hun modtog af sin mor, var lån, hun agtede at betale tilbage.

- Min mor har altid gået op i, at vi skulle hygge os til jul. Særligt efter jeg har fået børn. At vi skulle have det godt. Men jeg har fået det som lån, når det har stået i kontooverførslerne, forklarede Karina Hayat i retten.

Hendes advokat, Peter Secher, underbyggede påstanden ved at fremvise dokumentation i form af flere gældsbreve underskrevet af både Britta og Karina, mens han også viste uddrag af kontoudskrifter, hvor Britta som note til overførslerne havde skrevet 'lån'.

- De lånte penge er brugt til at betale husleje og andre faste omkostninger. Jeg har ikke fået meget, konstaterede Karina Hayat.

Fik Brittas flaskepant
Langt de fleste af pengene blev dog aldrig betalt tilbage.

Alligevel forsøgte forsvarsadvokat Peter Secher med sine spørgsmål til Karina Hayat at tegne et billede af en omkostningsbevidst kvinde.

Mens Karina Hayats søskende havde travlt med at dyrke safaridrømmen i Sydafrika og svinedyre hesteeventyr i Tyskland og Holland, gik Karina Hayat og hendes mand tiggergang hos Britta, hvor de kunne hente almisse i form af overskydende pant i skuret.

- Jeg ville gerne have de tomme flasker, hvis hun ikke selv ville ned med dem, lød det fra Karina Hayat.

Derfor sendte hun flere gange sin mand over til Britta for at hente pantflaskerne, der kunne byttes til en flaskebon på et par hundrede kroner.

- De var et godt tilskud.

Karina Hayat og hendes søskende nægter sig skyldige i alle anklager.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mystiske bankbokse

Da Karina Hayat og hendes søster kort efter Britta Nielsens rejse til Sydafrika i 2018 gik i en bankboks i Nordea i Hvidovre, var det for at hente smykker til et bryllup.

- For mig kunne det lige så godt have været dagen inden eller efter, forklarede Karina Hayat.

I retten fortalte hun, at hun skulle til Sverige den efterfølgende weekend og prøve kjoler til brylluppet, og hun ville gerne prøve kjolerne med smykkerne. Det skete hos noget familie, før rejsen skulle gå til Tyskland, hvor brylluppet nogle uger efter skulle stå.

Under retssagen mod Britta Nielsen, der tidligere i år blev idømt seks et halvt års fængsel for at have bedraget Socialstyrelsen for 117 millioner kroner, blev der vist en overvågningsvideo af de to døtre fra banken.

Egentlig havde Karina Hayat sin egen bankboks, men smykkerne havde hun givet til sin mor, fordi hun ville beskytte dem, da hendes mand blev anklaget i en anden hælerisag.

Britta Nielsen placerede så smykkerne i bankboksen i Hvidovre, forklarede Karina Hayat.

Døtrenes tur i bankboksen er blevet draget ind i sagen, fordi politiet har fundet et regnskab fra Britta Nielsen, hvori hun angiver, at hun i 2014 har cirka 2,9 millioner kroner i en bankboks.

- Der var ingen penge i bankboksen, da vi var dernede. Der var kun mine smykker. De har stor affektionsværdi for mig, fortalte Karina Hayat i retten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+