Direktører og formand stopper hos bryggerigigant

Harboe udskifter i stor stil i topledelsen i bryggeriet

Karina Harboe Laursen er efter få måneder færdig på topposten. Foto: Harboe
Karina Harboe Laursen er efter få måneder færdig på topposten. Foto: Harboe

Harboes administrerende direktør, Karina Harboe Laursen, stopper med omgående virkning i virksomheden.

Desuden stopper også selskabets CCO Kirsten Ægidius på posten, mens bestyrelsesformand Søren Stampe træder ud af bestyrelsen.

Det oplyser Harboe i en fondsbørsmeddelelse.

Årsagen til trioens afsked er ifølge Harboe, at det ikke har været muligt at blive enige om 'implementeringen af selskabets fremadrettede strategiske retning'.

I stedet er Søren Malling nu indtrådt som konstitueret administrerende direktør, mens Martin Schade er konstitueret COO.

Bestyrelsen har med formandens afgang konstitueret sig med tidligere direktør Bernhard Griese som formand og Mads O. Krage som næstformand.

De nyudnævnte direktører, Søren Malling og Martin Schade, har hidtil været henholdsvis Head of Logistics og Head of Production i Harboe.

- For at sikre kontinuiteten og fastholde momentum i vores aktiviteter og de vigtige strategiske initiativer, vi er i gang med, har bestyrelsen indsat en direktion med to af vores stærke ledere, der kan overtage stafetten med det samme, lyder det fra den nyudnævnte formand i fondsbørsmeddelelsen.

Bernhard Griese er på kort tid gået fra direktør til bestyrelsesmedlem til bestyrelsesformand. Foto: Harboe
Bernhard Griese er på kort tid gået fra direktør til bestyrelsesmedlem til bestyrelsesformand. Foto: Harboe
 

Overtog familiedynasti
Karina Harboe Laursen har kun været direktør i få måneder, idet hun overtog posten fra sin far - Bernhard Griese - i sommer.

Da datteren overtog direktørstolen, var det sjette generation af familien, som trådte ind i bryggeriets topledelse, idet virksomheden har langt tradition for netop det. Inden hun blev direktør, havde Karina Harboe Laursen siddet i bestyrelsen og på forskellige ledelsespositioner i 15 år.

Men nu er datteren altså fortid på topposten, mens Griese, der har været direktør i 39 år, har sat sig på formandsposten.

Den nye direktør, Søren Malling, er i øvrigt gift med Vibeke Harboe Malling, der tidligere har overtaget en stor del af aktionerne i virksomheden.