Efter Mercedes-finte: Rødovre undersøges

Nu bliver det afgjort, om Mercedes-borgmester må have privat p-plads på kommunalt plejehjem

Efter Mercedes-finte: Rødovre undersøges

Lidt for smart?

Ankestyrelsen går nu ind i sagen om borgmester Erik Nielsen (S), der parkerer sin skatteyderbetalte Mercedes-Benz 350 GLC Hybrid på en privat p-plads på et plejehjem over for hans hjem. På den måde sikrer han sig komfortabel kørsel til Rødovre Rådhus 850 meter væk.

Ekstra Bladet afslørede den kreative finte kort før jul.

I en pressemeddelelse lyder det fra Ankestyrelsen:

'Ankestyrelsen er blevet opmærksom på, at Rødovre Kommune ifølge oplysninger i pressen stiller en bil til rådighed for borgmesteren i Rødovre Kommune.

Oplysningerne i presseomtalen giver Ankestyrelsen anledning til at undersøge, om ordningen er i strid med lovgivningen.'

Rødovre Kommune har flere gange fastholdt, at Erik Nielsens brug af bilen er i orden, fordi kørslen mellem hjemmet og rådhuset i kommunens øjne ikke sker mellem hjemmet og rådhuset, fordi bilen holder på et kommunalt plejehjem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privat p-plads 50 meter fra hovedøren. Foto: Linda Johansen
Privat p-plads 50 meter fra hovedøren. Foto: Linda Johansen

At plejehjemmet ligger lige over for borgmesterens private bolig er i den forbindelse underordnet, må man forstå. Kommunen er dog ikke mere skråsikker, end at kommunaldirektøren har bedt Social- og Indenrigsministeriet om afklaring på spørgsmålet.

Herunder kan du se den korte køretur og den private p-plads.

Kommune glæder sig
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har kaldt partifællens private parkeringsplads og brug af Mercedes'en for 'mærkelig'.

Det lyder i reglerne for borgmestres tjenestebiler, at de kun må bruges til transport til og fra hjemmet, hvis borgmesterens har chauffør. Og det har Erik Nielsen ikke.

Rødovre Kommune glæder sig over, at Ankestyrelsen går ind i sagen, og understreger, at man også selv har rettet henvendelse.

'Rødovre Kommune accepterer ikke, at der kan rejses tvivl om ordningen. Derfor har Rødovre Kommune torsdag den 19. december rettet henvendelse til Ankestyrelsen for at få deres vurdering af den konkrete praksis for anvendelse af Rødovre Kommunes repræsentationsbil,' lyder det i en mail til Ekstra Bladet.

Dokumentation

Borgmesteren på den korte gåtur fra hjemmet til sin Mercedes. Her har han netop forladt sin villa og går over den stille villavej til parkeringspladsen. Foto: Anthon Unger
Der går en sti lige til p-pladsen. Foto: Anthon Unger
Erik Nielsen lægger sine ting på bagsædet inden afgang. Foto: Anthon Unger

Rødovre-direktør i tvivl: Tjekker Mercedes-borgmester

Fugls føde
Samme toner lyder fra Flemming Lunde Østergaard Hansen, der er partifælle til Erik Nielsen og medlem af Rødovre kommunalbestyrelse.

'Jeg finder det naturligt, at Ankestyrelsen beder Rødovre Kommune om en udtalelse, når et medie stiller spørgsmålstegn ved lovligheden af en kommunal ordning. I dette tilfælde brug af bil. Om Ankestyrelsen finder anledning til at rejse en tilsynssag på baggrund af udtalelsen, eller om styrelsen vurderer, at der ikke er 'fugls føde' på sagen, vil tiden vise,' skriver han i en sms.

Socialdemokraten har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at borgmesterens bilordning, som udløber i 2022, når leasingkontrakten på fire år ophører, formentlig ikke bliver fornyet.

- Det kan godt være, at jeg og sikkert også andre når frem til, at der ikke er det samme behov, som man har vurderet tidligere, da man traf beslutningen om, at bilen skulle leases, sagde Flemming Lunde Østergaard Hansen inden jul.

Mercedes'en koster næsten 400.000 kroner i leasingafgift over fire år. Nyprisen på den luksuriøse SUV er mindst 850.000 kroner.

Erik Nielsen har meddelt, at han efter 25 år på posten ikke genopstiller ved kommunalvalget i november 2021. Derfor får hans efterfølger kun et halvt års tid i den fine bil.

Herunder kan du se, hvordan han reagerede, da Ekstra Bladet ville have svar på, hvorfor han dog bruger sin tjenestebil, som han gør.

Flere af Ekstra Bladets artikler om Erik Nielsens kreative brug af borgmesterbilen.

Borgere i oprør: - Han er en pamper

Mercedes-borgmester forklarer: Campister ventede

Rigmands-borgmester har fattigmands-slæde

Minister om Mercedes-borgmester: Det ser mærkeligt ud

Bykongen alene om bil-luksus: De andre kører C1 og Yaris