Annonce:
Annonce:

Forsvarsansat forgyldte kærestens firma med millioner: Alle beviser er væk 

Myndigheder kan ikke finde et eneste bevis i sagen. Et massivt brud på reglerne, siger ekspert

Forstå sagen om svindel i Forsvaret her. Foto/video: Anthon Unger, Lasse Kofod, Jan Sommer, Aalborg Universitet. Redigering: Emma Svendsen
Annonce:
Følg Den Store Gavebod

VED DU NOGET? TIP Ekstra Bladets journalister på ditte.lynge@eb.dk

Alle beviser er væk i sagen om en tidligere ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og Jammerbugt Kommune, der forgyldte sin kæreste med ordrer for 4,1 millioner kroner.

Det viser Ekstra Bladets gennemgang af sagen, der spænder sig over flere år.

Den 57-årige kvinde med initialerne 'GC' var med til at købe ind for 300 millioner kroner. 4,1 af millionerne endte på bankkontoen tilhørende hendes kærestes firma.  

Pengene var ifølge fakturaer, Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, betaling for leje af kærestens lagerejendom lidt uden for Ringsted.

Annonce:

Ekspert: Massivt brud på reglerne
Men hverken styrelsen under Forsvarsministeriet eller kommunen kan finde lejekontrakter eller øvrig dokumentation for aftalen med kærestens firma, ligesom det i over tre måneder ikke er lykkedes myndighederne at finde en eneste mail eller korrespondance på sagen.

Når de leder i sagssystemerne, er der gabende tomt, lyder meldingen. 

- Det tyder på et rimeligt massivt brud på reglerne (inden for forvaltningsloven, red.) og en stor risiko for, at man har brugt penge på ting, hvor man ikke har været så økonomisk ansvarlig, som man har pligt til, siger Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, da han får forelagt sagen.

Ekstra Bladets undersøgelse af sagen viser, at GC's kæreste tilsyneladende blev betalt overpris for sit lager sammenlignet med andre lagre i området, som var ledige på samme tidspunkt.

Ny skandale i Forsvaret: Ansat forgyldte kæreste med millionordrer

Annonce:

En af dem lyver
GC og hendes kæreste, her kaldet 'BN', påstår begge, at alt blev kørt efter bogen. GC siger, at hendes chefer godkendte, at der blev købt ind hos GC's kæreste, og at der ligger op til flere lejekontrakter på sagen.

Parret slår enstemmigt fast, at der ikke blev betalt så meget som en bøjet femøre i overpris for lejen at lageret. Ifølge GC var det kæresten selv, der bestemte huslejen - men at den blev sat på niveau med markedet.

GC siger, at hun overleverede alle dokumenter til myndighederne, da hun stoppede i Forsvaret ved udgangen af 2014 og i Jammerbugt Kommune i 2018. Lejekontrakten burde også ligge der, siger hun.

- Hvor de så har gjort af den i deres arkiv, det kan jeg jo ikke gøre noget ved, siger GC til Ekstra Bladet.

Heller ikke BN - som lejede sit lager ud - er i besiddelse af lejekontrakterne, som parret hævder findes.

- Der blev lavet en lejekontrakt, og den blev underskrevet af begge parter dengang. Sådan er det. Den er godkendt. Hvis der ikke er nogen dokumenter, så er det nok fordi det er for gammelt, siger BN til Ekstra Bladet.

Han 'tror ikke', at han har lejekontrakten liggende.

Annonce:

Ekspert om forsvarssag: Hovedrystende

Artiklen fortsætter under billedet ...

BN kan ikke umiddelbart finde en lejekontrakt. Foto: Anthon Unger
BN kan ikke umiddelbart finde en lejekontrakt. Foto: Anthon Unger
 

Over for parret står Jammerbugt Kommune og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der har den stik modsatte udlægning af forløbet.

GC's tidligere chefer siger entydigt til Ekstra Bladet: Vi har aldrig hørt om - og slet ikke underskrevet - nogen lejekontrakt eller givet grønt lys for, at GC's skaffede sin kæreste millionordrer.

Der er med andre ord ikke helt enighed om, hvad der er op og ned.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) krævede onsdag en undersøgelse af sagen, og er der sket ulovligheder, bliver sagen meldt til politiet, sagde Bramsen til Ekstra Bladet.

VED DU NOGET? TIP Ekstra Bladets journalister på ditte.lynge@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce: