Annonce:
Annonce:

Kæmpe regning venter fupmagere

FACEBOOK-FUP: Hovedmændene i det kuldsejlede fupfirma Marketing Saver risikerer at få flere sager på halsen, vurderer advokaten for de bondefangede kunder

Bondefangeriet i Marketing Saver var simpelt, men effektivt. Forstå det på få sekunder. Foto/redigering: Philip Davali, privatfotos/Sólfinn Hughes
Annonce:
Følg Dagsorden
Følg Facebook Fup

SENESTE: Arvin Mazaheri har nu skiftet navn til August Emilius Christensen

TIP OS! Er du blevet snydt af Marketing Saver? Eller kender du personkredsen bag firmaet? Del din viden i en mail til tech@eb.dk. Henvendelser behandles fortroligt, hvis det ønskes via ekstrabladet@protonmail.com eller signal/telegram: 24251313

Når kuratoren i boet efter fupfirmaet Marketing Saver snart skal tage sagen under behandling, så har han en oplagt mulighed for at rejse flere sager mod de tidligere hovedmænd.

Det vurderer advokat Stiven Larsen fra advokatfirmaet HjulmandKaptain, der har repræsenteret flere af de små selvstændige erhvervsdrivende, som blev pålagt urimelige mega-regninger og blev trukket i retten af Marketing Saver.

- Det gælder både muligheden for en konkurskarantæne, ligesom kurator bør anmelde forholdet omkring manglende momsregistrering til Skattestyrelsen, siger Stiven Larsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

- En virksomhed, der ikke er momsregistreret, må nemlig ikke på fakturaerne anføre momsbeløb eller anden angivelse af, at beløbet indeholder moms.

 - Det er netop det, som Marketing Saver har gjort, hvilket er strafbart efter momsloven. Forholdet er allerede blevet anmeldt, men jeg håber, at Skattestyrelsen undersøger og realitetsbehandler anmeldelserne.

Bagmændene i Marketing Saver var første gang på forsiden af Ekstra Bladet i slutningen af januar. Foto: Ekstra Bladet
Bagmændene i Marketing Saver var første gang på forsiden af Ekstra Bladet i slutningen af januar. Foto: Ekstra Bladet
 

Fupfirma lukket: Løber fra regningen

Vindere bliver taberne
Som Ekstra Bladet fortalte tidligere i dag kunne afsløre, har de tre hovedmænd bag Marketing Saver - Arvin Mazaheri, Rasmus Gutfelt Skalbo og Casper Dzienis - for kort tid opgivet firmaet. Det er sket ved at slette sig selv fra cvr-registeret, fjerne firmaets hjemmeside og efterlade både kunderne og staten med en ukendt regning.

Og det er et alvorligt problem for flere af de kunder, som i dag har et økonomisk krav mod firmaet, efter det forgæves bondefangede og senere forsøgte at få dem dømt i retten.

Annonce:

- De virksomheder og personer, som Marketing Saver har ført retssager mod, har alle fået medhold. De står nu juridisk tilbage som vindere.

- Men efter Marketing Saver har afmeldt ledelsen og er taget under tvangsopløsning, hænger de fleste kunder på omkostningerne til egen advokat, lyder det fra Stiven Larsen.

Domstolene har dog i flere sager tilkendt sagsomkostninger, som Marketing Saver ikke har betalt.

- Derfor kan de pågældende kun anmelde kravet til selskabets kurator, vurderer Stiven Larsen, der samtidig advarer om, at der nok ingen midler er i boet til at dække alle kravene.

Advokat Stiven Larsen har ført sagerne for en række af de ramte. Pr-foto
Advokat Stiven Larsen har ført sagerne for en række af de ramte. Pr-foto
 

Fupfirma knækket - nu jubler kunderne

Lidt for smart 'cash cow'
Den nordjyske advokat kalder i dag sagen for 'særdeles grov'.

Annonce:

- Marketing Savers handelspraksis var både aggressiv, vildledende og uhæderlig. Og der er ingen tvivl om, at firmaet har haft fokus på at opbygge en stor kundeportefølje på kortest mulige tid, mens deres forretningsplan har været, at den reelle omsætning skulle genereres gennem urimelige bindingsperioder og kontraktvilkår, som ikke dækker over noget reelt produkt eller en reel ydelse, vurderer Stiven Larsen.

- Ret beset virkede deres forretningsmetode til at være en 'cash cow' med et formål: at forsøde ejernes tilværelse i Spanien.

Presset mod kunderne, der lod sig overtale til at underskrive den urimelige kontrakt med Marketing Saver, har været helt utilstedeligt, mener han.

-  Jeg har haft rigtig mange retssager om blandt andet urimelige aftalevilkår, og sager inden for rammerne af god markedsføringsskik. Men det ses sjældent, at virksomheder så groft bondefanger folk til en kontrakt og så efterfølgende truer og stresser kunderne til at betale, siger Stiven Larsen til Ekstra Bladet.

- Flere har endda uberettiget betalt, fordi de i den grad har følt sig både stresset og presset til det. For de fleste virker en retssag jo som et indgribende middel mod dem, og de føler sig kriminaliseret.

- Det har bevirket, at der er en del, som ikke turde andet end at betale.

Annonce:

Pas på: Danskere bag udspekuleret Facebook-fup

Usædvanligt og besynderligt
Udover at de tre hovedmænd nu risikerer at få flere alvorlige sager på halsen, når kuratoren har gennemgået boet, så kan andre også blive involveret i sagen, mener advokaten.

- Det er sjældent, at man ser så unge mennesker som disse tre, der tilsyneladende har helt styr på det retslige spil og kontraktindgåelsen.

- Derfor sidder jeg også tilbage med en klar fornemmelse af, at den eller de reelle ejere, endsige det reelle ledelsesmedlem skal findes et andet sted uden for de registrerede ejere.

Stiven Larsen oplyser, at han er stødt ind i andre, mere 'voksne' personer under retssagerne, som traf forretningsmæssige beslutninger på vegne af Marketing Saver, men som ikke var ejer eller ledelsesmedlem.

- Dette er yderst usædvanligt og besynderligt.

Annonce:

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Arvin Mazaheri. Casper Dzienis svarer kortfattet i en mail:

'Jeg fratrådte stillingen som direktør i Marketing Saver, efter at mit ansættelsesforløb stoppede. Mere har jeg ikke at sige her.'

TIP OS! Er du blevet snydt af Marketing Saver? Eller kender du personkredsen bag firmaet? Del din viden i en mail til tech@eb.dk. Henvendelser behandles fortroligt, hvis det ønskes via ekstrabladet@protonmail.com eller signal/telegram: 24251313

Bagmand: Ville bare ud

Rasmus Gutfelt Skalbo er en af de tre hovedmænd bag Marketing Saver. Han trådte i stilhed ud af selskabet 8. juni og overlod styringen til Arvin Mazaheri og Casper Dzienis.

- Jeg havde ikke lyst til at være en del af selskabet mere. Jeg havde ikke lyst til at samarbejde med Arvin. Derfor gik jeg ud af det, forklarer Rasmus til Ekstra Bladet.

- Nu er jeg bare menig ansat (i andre firmaer, red.) og prøver at lave nogle andre projekter.

- Hvorfor hopper du ud af selskabet?

- Mig og Arvin kom på ikke så god fod, og nu havde vi ikke lyst til at arbejde sammen mere. Jeg kan ikke komme nærmere ind på det. Jeg har ikke lyst til at hænge nogen ud. 

Ifølge Rasmus Gutfelt solgte han firmaet for 0 kroner til Arvin. 

- Jeg skulle bare ud af det. For mig var det ikke pengene.

Rasmus Gutfelt overlod Marketing Savers til sin partner Arvin kort før Erhvervsstyrelsen krævede det tvangsopløst. Privatfoto
Rasmus Gutfelt overlod Marketing Savers til sin partner Arvin kort før Erhvervsstyrelsen krævede det tvangsopløst. Privatfoto
 

Momssag hos SKAT
Den nu tidligere medejer erkender, at SKAT har sat en sag i gang om den manglende momsregistrering. Men han mener, at der er tale om et 'teknisk problem', som gjorde, at firmaet ikke var blevet registreret.

- Det hele er sendt til dem. Og de sagde så, at de ville vende tilbage. Det har vi ikke hørt noget om.

- Jeg har i hvert fald ikke. Jeg ved ikke, om Arvin har hørt noget.

- Har du noget, du vil sige til dem, der føler sig dårligt behandlet? 

- Næ. Ikke umiddelbart. 

- Du har ikke noget at sige til dine gamle kunder, der har haft store omkostninger? 

- Nej, det har jeg ikke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: