Kofod kaldt i samråd om skjult stramning

Jeppe Kofod (S) bliver nu kaldt i samråd efter Ekstra Bladets afsløring af, at der er indført en skjult stramning, der kræver mødrene og deres børn adskilt, hvis børnene skal hentes til Danmark fra de syriske lejre af humanitære årsager

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) bliver nu kaldt i samråd på baggrund af Ekstra Bladets afsløring af den skjulte stramning, der kræver kvinder og børn adskilt for at hjemtage børn med helbredsmæssige problemer i de syriske fangelejre.

Jeppe Kofod var torsdag i to lukkede samråd om sagen om den fireårige pige, der har fået ptsd, men han må nu endnu en gang i samråd.

Jeppe Kofod (S) bliver - dagen efter at have været i to lukked samråd i sagen om de danske børn i Syrien - igen kaldt i samråd. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jeppe Kofod (S) bliver - dagen efter at have været i to lukked samråd i sagen om de danske børn i Syrien - igen kaldt i samråd. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Det er Radikale Venstres udlændinge- og retsordfører, Kristian Hegaard, der nu vil have klarhed omkring praksisændringen, der blev foretaget i 2019.

- Jeg gerne have udboret præcis, hvilken dato ændringen sker fra, hvad der er årsagen til det, og om det skyldes andet end partipolitik. Er det noget andet end ren og skær partipolitik, der har medført ændringen, som kan have betydning for, om vi kan hjælpe danske børn hjem til Danmark og væk fra mørke og onde ideologier, siger han.

Indførte skjult stramning: Kræver kvinder og børn adskilt

Kristian Hegaard (R) har intet hørt om den skjulte stramning og vil nu have svar på, hvornår den blev indført og hvorfor. Foto: Jens Dresling
Kristian Hegaard (R) har intet hørt om den skjulte stramning og vil nu have svar på, hvornår den blev indført og hvorfor. Foto: Jens Dresling
 

Har intet hørt
Samrådet bliver lukket for offentligheden, da det ifølge Kristian Hegaard er nødvendigt for, at der ikke bliver lagt låg på, hvad ministeren kan sige.

- Men forhåbentlig kan det bringe os tættere på en løsning for de danske børn, som har højeste prioritet. Når regeringen siger, at børnene skal først, så må det også gælde børnene i al-Hol-lejren, siger han.

Stramningen har ifølge Kristian Hegaard ikke været tydelig.

- Hvornår har man indført det her? For mig at se, er det intet jeg har hørt om, inden I skrev om det. Det er ikke noget, der har fremgået særligt entydigt. Derfor er jeg meget interesseret i at vide, fra hvilken dag man laver denne her ændring, og hvad den skyldes.

Radikale Venstre og Kristian Hegaard vil gerne vide mere om kravet om samtykke til adskillelse, før de melder klart ud, hvor de står i forhold til det.

Jeppe Kofod ønsker ikke at udtale sig til Ekstra Bladet i sagen.

Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvornår stramningen om at kræve samtykke til adskillelse blev indført, end ikke om det var af den nuværende eller den tidligere regering.

Brutale Kofod: Fjerner hjælp til danske mødre i fangelejre

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag