Lokkede unge med mad: Se fupdirektørs vilde salgstale

Bagmændene i Facebook-firmaet Marketing Saver lagde en særdeles frisk video på nettet - men glemte vigtig detalje

Se Arvin Mazaheri i salgstalen, der skulle lokke unge sælgere til. Sagde de ja, ventede der 'mad hver dag', men lønnen så de ikke meget til. Pr-video
Følg Facebook Fup

SENESTE: Arvin Mazaheri har nu skiftet navn til August Emilius Christensen

TIP OS! Er du blevet snydt af Marketing Saver? Eller kender du personkredsen bag firmaet? Del din viden i en mail til tech@eb.dk. Henvendelser behandles fortroligt, hvis det ønskes.

Da Rasmus Gutfelt Skalbo og Arvin Mazaheri i sensommeren sidste år åbnede deres nu skandaleramte Facebook-firma Marketing Saver, var det Arvin, der stod for rekrutteringen og håndteringen af telefonsælgerne. Og her trak han tilsyneladende på sin 'erfaring' fra i dag tvangslukkede firmaer som Marketing Partners, der havde samme koncept.

Som Ekstra Bladet afslørede tidligere på ugen, måtte de unge sælgere - der har arbejdet for de to ejere - således selv opdage, at de deltog i et udspekuleret fupnummer.

Der bruges både en klokke og store armbevægelser, når Arvin skal indfange de unge kandidater. Skærmdump fra videoen
Der bruges både en klokke og store armbevægelser, når Arvin skal indfange de unge kandidater. Skærmdump fra videoen
 

Kunder målløse over Facebook-firma: Nu er det slettet

Rasmus og Arvin fortalte ifølge de ansatte nemlig intet om, at når sælgerne lovede kunderne Facebook-hjælp for 99 kroner om måneden, så var der indbygget en gigantisk økonomisk fælde, der efter blot en uge ville koste kunderne op til 150.000 kroner - og nogle gange det dobbelte.

- Vi er i chok.

- Det går op for os, at vi er blevet brugt som dukker til at bondefange kunderne, så vores chefer kunne skovle penge ind, siger en af de tidligere ansatte, Christian Thorius, om sine oplevelser til Ekstra Bladet.

Insider fra Facebook-fupfirma står frem

Frokost HVER DAG
Sælgerne fandt makkerparret via deres netværk, men også i en række jobgrupper for blandt andet studerende på Facebook. Og som man kan se i videoen i toppen af denne artikel, så var det en særdeles frisk Arvin Mazaheri, der solgte 'drømmejobbet' til firmaet kaldet Telemarketing Saver, der er en del af hele konstruktionen bag Marketing Saver.

Selskabet var dog endnu ikke ejet af Arvin og Rasmus, da videoen bliver lagt ud. Men navnet har de altså klar på det nye sideselskab. Derimod var Marketing Saver allerede i  fuld drift.

Også firmaer som Gutfelt Social og Future Social Holding er med i det omfattende netværk af iværksætterselskaber, som makkerparret har skruet sammen.

Videoen er optaget i lokalerne i Hvidovre, som firmaet nu er flygtet fra, efter vrede og voldstruende kunder mødte personligt op.

- Jeg hedder Arvin. Jeg sidder til daglig som direktør i selskabet, fortæller han under en gåtur gennem de næste tomme lokaler.

- Jeg søger DIG, som ønsker at komme til tops i salgsbranchen.

Forstå fupnumret på få sekunder. Foto/redigering: Philip Davali, privatfotos/Sólfinn Hughes

Ansatte: Frokost trukket i lønnen

Efter Ekstra Bladet fredag offentliggjorde historien og Arvins video, er avisen blevet kontaktet af flere tidligere ansatte.

De fortæller, at der ganske korrekt var en ok frokost til rådighed i lokalerne i Hvidovre. Men efter få dage fik de besked om, at frokosten skulle de selv betale.

Den ville blive trukket i lønnen, fortalte Arvin og Rasmus deres ansatte. Lønnen så flere af dem til dog aldrig noget til.

Lokkemaden i resten af videoen handler om den salgstræning, som ifølge Arvin Mazaheri har 'en værdi af 25.000 danske kroner '.

Han lover også, at de ansatte vil blive coachet to gange dagligt.

- Derudover kommer du til at være en del af et ungt og dynamisk miljø.

- Og for at sikre, at du trives bedst muligt, så giver vi dig også frokost HVER ENESTE DAG!

Her er et af opslagene, som videoen er brugt i.
Her er et af opslagene, som videoen er brugt i.
 

Pas på: Danskere bag udspekuleret Facebook-fup

Fik ikke løn
Hvad Arvin Mazaheri og Rasmus Gutfelt Skalbo glemte at fortælle - ud over bondefangeriet i de produkter, der skulle sælges - var den manglende løn.

Flere ansatte har ifølge Ekstra Bladet oplysninger således oplevet, at de ikke fik deres penge. Og mønsteret går igen fra andre virksomheder, hvor Arvin Mazaheri har haft hovedrollen. De unge behandles som kunderne åbenbart efter en 'brug-og-smid-væk'-opskrift.

Hverken Arvin Mazaheri og Rasmus Gutfelt Skalbo ønsker at tale med Ekstra Bladet om deres firmaer. Heller ikke Casper Dzienis, som i slutningen af november 2019 formelt afløste de to stiftere som direktør i hovedselskabet Marketing Saver, har reageret på Ekstra Bladets gentagne ønsker om et interview.

Arvin og Rasmus er i øvrigt fortsat direktører i blandt andet Telemarketing Saver og Gutfelt Social, mens Arvin styrer firmaet Future Star Holding.

Herunder kan du læse hele kontrakten fra Marketing Saver og se de fælder, som bagmændene har bygget ind i den. Klik på de gule felter for en nærmere forklaring:

TIP OS! Er du blevet snydt af Marketing Saver? Eller kender du personkredsen bag firmaet? Del din viden i en mail til tech@eb.dk. Henvendelser behandles fortroligt, hvis det ønskes.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+