Annonce:
Annonce:

Medejere anede intet om traktor-fidus

Medejerne af det selskab, som et kærestepar brugte til at kanalisere en traktor til 200.000 skattekroner igennem med, hører først om sagen nu

Kæresteparret har flere gange nydt godt af statens penge. Her er parrets fire fiduser. Video: Anthon Unger/Emma Svendsen.
Annonce:
Følg Den Store Gavebod

VED DU NOGET? TIP Ekstra Bladets journalister på ditte.lynge@eb.dk.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, hvordan en betroet medarbejder i asylsystemet købte en traktor af sin kærestes firma for 200.000 kroner.

Et af de besynderlige aspekter af sagen er, at kærestens firma intet havde med traktorer at gøre.

Firmaet eksisterede i cirka fem måneder, og nu står to af medstifterne frem og fortæller, at de ikke vidste, at de indirekte var med til købe og sælge en traktor til asylsystemet i 2012.

De hører første gang om sagen, da Ekstra Bladet ringer.

- Vi var et kræmmermarked. Du har selv set vores Facebook-side. Vi solgte gummistøvler og LED-pærer, ikke traktorer, siger Bjørn Christensen, som sammen med sin kæreste, Anika Rye Nielsen, var medstiftere af firmaet.

Annonce:

Ingen af dem har kendskab til køb og salg af en traktor. Og slet ikke i de beløbsstørrelser, understreger Bjørn Christensen over for Ekstra Bladet.

Betalte med skattekroner: Asyl-ansat købte traktor til 200.000 af sin kæreste

Kræmmermarked med knaldtilbud
Firmaet var derimod et kræmmermarked med 'knaldtilbud', fremgår det af en offentlig Facebook-side.

I et opslag fra 2012 står der, at der blandt andet blev solgt 'lidt småmøbler', 'dyretamtam og dillerdaller', paller med 'habengut, beslag, skruer, værktøj, legetøj og kræmmergods'.

På Facebook omtaler firmaets stifter stedet som et 'kræmmermarked' og 'kæmpe loppemarked'. Ikke en eneste gang nævnes det, at man kan købe traktorer eller andet til over hundredetusind kroner.

- I undrer jer aldrig over, hvorfor der går 200.000 kroner ind på jeres konto fra Forsvaret?

Annonce:

- Det er slet ikke noget, jeg har kendt til, før du ringede. På en god weekend solgte vi for 5000-10.000 kroner, så nej, det var slet ikke noget, vi havde med at gøre, siger Bjørn Christensen.

- I forlader firmaet efter få måneder. Hvorfor?

- Da BN blev kæreste med GC (den betroede medarbejder i asylsystemet, red.), ændrede stemningen sig, og vi fandt ud af, at vi slet ikke ville det samme, så vi sagde farvel og tak. Mere har jeg ikke at sige til det. Det er otte år siden, lyder det fra Bjørn Christensen.

- Da I forlader firmaet, gør I vel boet op og gennemgår indtægter og udgifter? Ser I heller ikke her, at der på et tidspunkt er gået 200.000 ind på kontoen?

- Det lyder nok dumt, men nej, det gør vi ikke. Og mere har jeg ikke at sige til det. Du kan jo ringe til BN og spørge ham, siger Bjørn Christensen og understreger, at de to ikke har haft noget med hinanden at gøre siden.

Ekstra Bladet har gentagne gange de seneste måneder forsøgt at få et interview med BN og GC, men uden held. Nedenfor kan du se de spørgsmål, vi har stillet, men ikke fået svar på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: