Præst pillet af konfirmandundervisning

Flere har klaget over en præst fra Storkøbenhavn. Blandt andet fordi de mener, at han udviser upassende, seksuel adfærd. I august blev han taget ud af konfirmationsundervisningen

Flere tidligere konfirmander har omtalt præsten som 'upassende'. Foto: POLFOTO/Cecilie Smetana
Flere tidligere konfirmander har omtalt præsten som 'upassende'. Foto: POLFOTO/Cecilie Smetana
Følg Præsterne

Mette Rasmussen og hendes datter har fortalt til Ekstra Bladet, at en præst fra Storkøbenhavn har haft en upassende og seksuel adfærd.

- Han holdt armen vandret og tog den ind foran sin egen brystkasse, så han rørte ved vores bryster, når han krammede os, har den nu 16-årige pige fortalt anonymt og uddybet, at præsten også tog hende på røven.

Konfirmand om præst: - Han rørte ved vores bryster

Pigen blev konfirmeret af præsten i 2018. Sidenhen er han blevet pillet af konfirmandundervisningen, men det har ikke noget med Mette Rasmussens datter at gøre - familien klagede nemlig aldrig over præsten, fordi konfirmanden var bange for præstens reaktion.

Har du et tip? Skriv til journalisterne ved at klikke her

Pres fra forældre
Ifølge kilder tæt på kirken og tæt på den lokale skole blev præsten i stedet taget ud af undervisningen efter pres fra andre forældre på skolen, som bekymrede sig over vedvarende rygter om, at præsten skulle have en upassende, seksuel adfærd i sprogbrug, vendinger og i enkelte tilfælde berøringer over for de unge konfirmander.

Det fremgår også af et referat fra et menighedsrådsmøde, at flere forældre var mødt op for at gøre indsigelse mod præsten.

Ekstra Bladet har talt med en række unge, der er blevet konfirmeret af præsten de seneste år - det drejer sig om konfirmander fra årene 2016, 2017, 2018 og 2019. 

En flok drenge fortæller, at de var glade for præsten, fordi der var ’meget lidt fokus på kristendommen’, og at de kom med på McDonald's og Burger King i stedet for at besøge kirker.

Flere af dem husker også, at præsten var særdeles glad for at give de unge teenagepiger komplimenter. 

’Han kaldte os smukke piger,’ fortæller flere af årgangenes piger uafhængigt af hinanden og siger samtidigt, at de fandt det upassende.

Ekstra Bladet har valg at anonymisere præsten, da bladet erfarer fra flere kilder med kendskab til sagen, at præsten og de mange klager over ham er i gang med at blive undersøgt i Københavns Stift og Kirkeministeriet. Foto: Ekstra Bladet
Ekstra Bladet har valg at anonymisere præsten, da bladet erfarer fra flere kilder med kendskab til sagen, at præsten og de mange klager over ham er i gang med at blive undersøgt i Københavns Stift og Kirkeministeriet. Foto: Ekstra Bladet
 

Mystisk orlov
Præsten har siden november været på orlov.

Ekstra Bladet har spurgt både Kirkeministeriet, Københavns Stift samt præsten, hvad orloven skyldes, men de har ikke ønsket at udtale sig.

Flere kilder tæt på kirken fortæller dog, at orloven er tvungen og skyldes flere klager.

Ekstra Bladet har afsløret, at flere kolleger samt et forældrepar har indgivet officielle klager over præstens opførsel, som blandt andet kaldes 'seksuelt krænkende'.

Vil ikke svare på kritikken
Ekstra Bladet har tilbudt præsten at stille op til interview, men præsten har ikke ønsket at svare på Ekstra Bladets spørgsmål. Præsten og hans rådgiver har stillet en række  betingelser og krav for at deltage i et interview, som Ekstra Bladet ikke har villet imødekomme.

Ekstra Bladet har valg at anonymisere præsten, da bladet erfarer fra flere kilder med kendskab til sagen, at præsten og de mange klager over ham er i gang med at blive undersøgt i Københavns Stift og Kirkeministeriet. 

Strid i sognet

Ekstra Bladet har valg at anonymisere præsten, da bladet erfarer fra flere kilder med kendskab til sagen, at præsten og de mange klager over ham er i gang med at blive undersøgt i Københavns Stift og Kirkeministeriet.

Trods gentagne forsøg på at få præsten til at forholde sig til kritikken har han ikke ønsket at svare på Ekstra Bladets spørgsmål.

Avisen erfarer, at præsten er overbevist om, at der både er nogen i kirken, menighedsrådet, provstiet og Københavns Stift, der er gået sammen i et komplot mod ham. Der skulle sågar være 'kræfter højere oppe i det folkekirkelige hierarki', der modarbejder præsten.

Ekstra Bladet har været i kontakt med 13 personer med tæt relation til den kirke, hvor præsten hører til. Ingen af disse bakker præsten op. Ekstra Bladet erfarer dog, at der skulle være en person i menighedsrådet, som støtter præsten. Vi har forsøgt at få en kommentar fra vedkommende, men hun har ikke besvaret vores opkald.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind