Sidste chance: Hvem er årets bedste radiovært?

Ekstra Bladets radiopris, Den Gyldne Mikrofon, skal dette efterår uddeles for 13. gang. Hvem fortjener prisen - eller rettere priserne - i år?

Hvem skal have statuetten i år. Foto: Jonas Olufson
Hvem skal have statuetten i år. Foto: Jonas Olufson

Det vælter ind med gode bud, men du kan stadig nå at være med til at finde frem til landets bedste radiovært, når Den Gyldne Mikrofon skal uddeles for 13. gang.

'Mads & Monopolet' måtte lørdag afbryde deres show på grund af regn. Her ses et billede fra deres udsendelse på Smukfest for to år siden. Foto: Benjamin Nørskov/Ritzau Scanpix Event & Kultur Populært program afbrudt: - Jeg har aldrig set noget lignende

Du kan nu være med til at nominere din favoritvært til Ekstra Bladets eftertragtede lytterpris, Den Gyldne Mikrofon, som uddeles i september. Nominér den eller de værter, som du mener sender det fedeste program ud af højtaleren.

Lige som i 2018 sætter vi i år hele hele to af de gyldne statuetter på højkant. Én til den bedste radiovært, der når ud til hele nationen, og én til den bedste lokale eller regionale vært. I første omgang skal der findes fem nominerede i hver kategori.

Den Gyldne Mikrofon Den Gyldne Mikrofon: Tidligere vindere

For begge priser gælder det selvfølgelig, at det som altid er jer læsere, der både nominerer de ti finalister og i sidste ende kårer vinderne. Det faktum, at det 100 procent er en lytterpris, gør, at Den Gyldne Mikrofon er en, man rigtig gerne vil hædres med, hvis man er radiovært.

Mai-Britt Vingsøe, Dennis Ravn, Signe Krarup nuppede sidste år Den Gyldne Mikrofon for femte gang i træk. Foto: Jonas Olufson
Mai-Britt Vingsøe, Dennis Ravn, Signe Krarup nuppede sidste år Den Gyldne Mikrofon for femte gang i træk. Foto: Jonas Olufson

I Den Gyldne Mikrofons første leveår sad forskellige P3-værter solidt på prisen, men de seneste år har det været de morgenfriske værter på NOVAs morgenshow ’GO’ NOVA’, der i suveræn stil har snuppet den ene Gyldne Mikrofon med hjem efter den anden. Mon de løber med endnu en pris i år?

Trioen er efterhånden vant til at vinde Den Gyldne Mikrofon. Foto: Jonas Olufson Film, tv & radio Slår vanvittig rekord: Populære radioværter i vild triumf

Så skal der nomineres
Som Den Gyldne Mikrofon-tradition foreskriver, er det i første omgang de ti nominerede til prisen, der skal findes. Og det er her, at du kære læser - og radiolytter - kommer ind i billedet.

Send dit bud på, hvem der gør det bedst i æteren til mikrofon@eb.dk senest  torsdag 29. august klokken 12.00. Nominér kun én - enten en national eller en regional vært, og skriv gerne en kort begrundelse for din nominering.

Afstemningen blandt de nominerede skydes i gang her på ekstrabladet.dk 13. september.

Vinderen af Den Gyldne Mikrofon kåres ved stor prisfest i København fredag 20. september, hvor Prix Radio hylder radiobranchen.

9 kommentarer
Vis kommentarer