Advarede kæk dansker: Pak det væk!

Den altid underholdende Oliver Meng, der ofte er leveringsdygtig for kække dansetrin i ringen, var meget mere afdæmpet i sit succesfulde titelforsvar lørdag aften

Se highlights fra Oliver Mengs kamp

20-årige Oliver Meng (8-0) fra Nykøbing Falster skrev dansk boksehistorie, da han forsvarede sin IBF Youth-titel i superweltervægt. En titel, han vandt på hjemmebane i Nykøbing F. Hallen for godt og vel et år siden.

TIl Mogens Palles store VM-boksegalla skulle han op imod den to år ældre ukrainske titeludfordrer Vasyl Kurasov (11-4).

Meng, der i en boksering altid har fremstået som en rap, kæk og særdeles underholdende bokser, lagde et helt anderledes og mere afdæmpet udtryk for dagen i titelforsvaret lørdag aften.

Hvor var publikumfavorittens underholdende arrogance, der så mange gange før har fået de fleste tilskuere til både at huje og trække på smilebåndet? Mogens Palles 20-årige stortalent fightede sig til en overbevisende pointsejr på tre gange scoren 99-91. Og ja, ukraineren boksede akavet og ramte plet et par gange med sit udmærkede venstre jab og dybe højrestød - så Oliver Meng indledningsvist tog imod flere slag, end han plejer.

Det kan da heller ikke være lige overlegent hver gang - trods en brav kamp og en hård fight, var der ingen tvivl om kampens vinder. Men hvor var falstringens frække facon, den selvsikre attitude?

Meng er stadig ubesejret. Foto: Lars Poulsen
Meng er stadig ubesejret. Foto: Lars Poulsen

- Jeg ville helt klart gerne have danset lidt mere rundt i ringen og leveret noget mere underholdning til publikum, men jeg fik at vide fra IBF-repræsentanten til et møde inden titelkampen, at sådan nogle ting var totalt no go: ‘No bullshit, ingen showboating.

- Der ville være op til to irettesættelser i ringen, og så ville kampen ellers blive stoppet prompte,’ lød det. Så det måtte jeg jo nok hellere gemme til en anden god gang, smilede Oliver Meng, hvis venstre øje var hævet gevaldigt op en time eller to efter titelforsvaret.

Men hvad gør det, når man skriver historie med et titelforsvar, smilede den ubesejrede dansker superweltervægter, der dog kaldte kampen for rodet og sin modstander for temmelig akavet.

Men han fik sendt et stærkt signal til det store IBF-forbund, mente han.

- Repræsentanten var henne og sige: ‘Vi ses igen! Til større ting.’ Jeg fik i hvert fald at vide, at det så bedre ud end sidste gang, smågrinte Oliver Meng, der ved indgangen til Frederiksberg Hallerne vinkede farvel til den ene af Gedser-busserne, der var fyldt til randen med lokale, feststemte godtfolk.

Jeppe Morell røg i gulvet og tabte. Foto: Lars Poulsen Boksning Fra ekstase til skuffelse: Dansker slået i gulvet

Mahfoud og Williams træner op til lørdag aftens VM-brag. Foto: Tariq Mikkel Khan Boksning Slå ham ud efter to runder, ellers får du tæsk

- Der er ingen, der siger, at hver eneste prof-bokser skal ende med en VM- eller EM-kamp på sigt, man kan sagtens have præsteret en flot rekordliste uden at ende i en titelkamp. At blive verdensmester er selvfølgelig motivationen for alle unge drenge, men hvis det kun er på grund af pengene, så er der lange udsigter - så skal du ramme Kessler- eller Super Brian-niveau, siger Brian Mathiasen. Foto: Claus Bonnerup Boksning Én fejlede totalt, én spillede for smart og én kan blive verdens bedste: De prøvede lykken i Stald Palle