Annonce:
Annonce:

10 hemmeligheder på flyet: Derfor kan du risikere at sidde ved siden af en død person

Læs blandt andet, hvor på flyet du får den bedste betjening, hvorfor du ikke må benytte flytoilettet inden take-off, og hvordan du kan risikere at sidde ved siden af en død person

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Vi har alle vores helt egne tips, tricks og erfaringer omkring flyvning, men der er alligevel ting, som man kun kender til, hvis ens arbejde er at flyve.

Og med sommerferien lige rundt om hjørnet, er det derfor oplagt at finde lidt insider-viden frem omkring flyvning, og derfor har Business Insider været i kontakt med en række stewardesser, som har løftet sløret for 10 hemmeligheder på flyet.

Du kan se listen herunder:

Flyet er ikke så rent, som du (måske) tror
Det kan godt være, du skal tænke dig om en ekstra gang, næste gang du lægger dine snacks klar på bordet foran dig på flyet. Ifølge en stewardesse fra flyselskabet JetBlue er flybordene nemlig noget af det mest uhygiejniske på flyet.

Annonce:

- Det mest beskidte på flyet er flybordene. Folk lægger konstant deres hoveder på dem, skifter ble på dem eller hviler deres fødder på dem, siger hun til Business Insider og fortsætter:

- Jeg ville ikke engang spise på dem efter at have desinficeret dem.

Også Annette Long fortæller, at flybordene måske ikke er så rene, som de ser ud:

- Husk på, at de (rengøringspersonalet, red.) begynder med at bruge en klud ved række 1, så når de når frem til række 35, har den klud altså gjort mange borde rene.

Du kan ikke åbne døren under flyvningen
Selvom vi nok alle har set det ske i en eller flere af Hollywoods mange actionfilm, så fortæller Annette Long, der har abejdet som stewardesse i 17 år, at det er umuligt at åbne flydøren, mens flyet er i luften.

Nyt forslag vil låse din håndbagage inde på flyet

Annonce:

Flypersonalet skal ikke hjælpe med din taske
Selvom man ofte ser stewarder og stewardesser hjælpe passagerer med at få plads til håndbagagen, så er dette faktisk ikke en del af deres jobbeskrivelse, men i stedet passagererens eget ansvar.

Flypersonalets arbejdsskadeforsikring dækker nemlig ikke, hvis de kommer til skade ved at løfte rejsendes bagage.

Derfor skal du undgå vandet
En stewardesse, som Business Insider har talt med, advarer rejsende mod at drikke vand, der ikke kommer på flaske, når de er ude at flyve, da flyvandet aldrig bliver renset.

Selvom vandet er kogt, går det alligevel ofte ikke gennem nåleøjet hos flere af de udspurgte flyansatte:

- De fleste af os drikker ikke engang kaffe eller te på flyet.

Derfor skal du ikke trække 'rullegardinet' ned
Det virker måske unødvendigt, at ’gardinet’ skal være oppe, men af sikkerhedsmæssige årsager skal det netop være dette under take-off og landing.

Det skyldes, at disse tidspunkter er de mest kritiske tidspunkter under en flyvning, hvor besætningen med det samme skal kunne se, hvis der eksempelvis opstår problemer med en motor.

Annonce:

Hvis stewardessen ikke dukker op
Der kan være mange forskellige årsager til, at et fly bliver forsinket, men ifølge Business Insider er en manglende stewardesse ikke én af dem.

Ifølge mediet skal flypersonale nemlig meddele deres ankomst lang tid før take-off, så flyselskabet er sikre på, at alle essentielle medarbejdere er til stede.

Derudover har alle store selskaber reservestewardesser og stewarder stående klar, hvis der sker noget inden afrejse.

Her er de klammeste steder på hotelværelset

Ingen alkohol med om bord
- Du må ikke servere din egen alkohol, fortæller en stewardesse til mediet og forklarer hvorfor:

- Vi bliver nødt til at vide, hvor meget vores passagerer har fået at drikke, så vi ikke serverer for meget alkohol, og de bliver for fulde.

Døde mennesker på flyet
Hvis en person dør på flyet, så dør han/hun ikke officielt, før flyet er landet, da flypersonalet ikke må erklære folk døde.

Annonce:

- Vi må ikke erklære dem døde, men skal i realiteten fortsætte lægehjælpen, selvom de er døde, siger stewardessen fra JetBlue.

Ifølge Busines Insider er der ingen klare regler for, hvad der skal gøres, hvis en person dør om bord på et fly, men International Air Transport Association råder flypersonalet til at flytte liget et sted hen, hvor der ikke er for mange passagerer.

Hvis der ingen ledige flysæder er, kan man risikere, at liget blot bliver siddende i sit eget sæde, og at man dermed altså kan ende med at sidde ved siden af en død person.

Derfor må du ikke benytte fly-toilettet inden take-off
Hvis du lige skal slå en hurtig streg, skal du gøre det, inden du går om bord på flyet, eller vente til flyet er i luften, da piloten ikke må lægge an til take-off, hvis der er passagerer på toilettet.

Det betyder, at flyet - og dermed alle passagerer - vil blive forsinket, hvis en enkelt person ikke kan holde sig.

Annonce:

Betjeningen er bedst bagerst på flyet
Hvis du godt kan lide ekstra god service om bord på flyet, kan du overveje at bestille en plads bagerst på flyet, næste gang du skal rejse.

- Vi ignorerer oftest passagerer, der tilkalder os, hvis de sidder forrest på flyet, for når vi skal aflevere, hvad de bestiller, skal vi gå forbi alle de andre passagerer, som så kan få lyst til at bestille det samme, siger en stewardesse og fortsætter:

- Det kan skabe et problem, da vi så ofte ikke har nok vodka, puder, ørepropper eller hvad det nu end kan være. Det er meget nemmere at snige sig hen med en lille flaske eller lignende til en passager, der sidder bagest på flyet.

Stewardesse afslører: Sådan bliver du opgraderet til første klasse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: