10 seværdigheder i Hamborg du ikke må misse

Ekstra Bladets guide til Hamborg indeholder både restauranter, de bedste shopping-steder og seværdigheder, når I rejser til Hamborg

Reeperbahn by night. (Foto: Colourbox)
Reeperbahn by night. (Foto: Colourbox)

De fleste danskere tænker automatisk på Berlin eller Oktoberfest i München, hvis turen går til Tyskland.

Men faktisk er det adskillige gode grunde til at tænke en ekstra gang over Hamborg som rejsedestination.

Foto: Colourbox Rejseunivers Hamborg: Danskernes hemmelige rejsetips

Millionbyen er nemlig ikke blot svinebillig at rejse til, her er også stribevis af seværdigheder og topklasse restauranter, som bare venter på at blive opdaget.

Ekstra Bladet har samlet 10 ting du skal se i Hamborg.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

Hamburg seværdigheder

1. Reeperbahn Hamburg

Den 930 meter lange gade er ikke for sarte sjæle. Her er virkelig gang i gaden med fest, ballade og masser af natklubber og diskoteker. Specielt stimler folk sammen i gaden, der vel kan minde om en større og vildere udgave af Jomfru Ane Gade. Udover fest er Reeperbahn-kvarteret også berømt eller berygtet for den udbredte prostitution, der især foregår i bordelgade Herbertstrasse, der løber parallelt med Reeperbahn. I dag er gaden dog ikke nær så slem som tidligere, hvor sømændene festede, når de gik i land i Hamborg.

2. Tierpark Hagenbeck

Hamborgs zoologiske have har på mange måder været et forbillede for resten af verdens dyreparker. Her var man f.eks. nogle af de første til at udbytte bure med tremmer af stål med åbne indhegninger omgivet af voldgrave. Derved fik dyrene flere kvadratmeter og mere naturlignende forhold at leve under og publikum fik et langt bedre over- og indblik i dyrenes natur. En hyggelig eftermiddagstur.

3. Bundesliga-bold

Tysk fodbold er ikke længere blot populært blandt tyskere, men efterhånden også i resten af Europa, hvor man har fået øjnene op for de tyske hold. Det skyldes i høj grad de tyske fans, der skaber gennemført fantastisk stemning på de mange store stadions rundt omkring i landet. I Hamborg er man begunstiget med både giganten Hamburger SV og kultholdet St. Pauli, der på hver deres måde er fremragende oplevelser, hvis du har den mindste interesse for fodbold.

4. Ohlsdorf kirkegård

Det er måske ikke  en særlig opløftende tanke at spankulere rundt på en kirkegård, når man er fuld af godt humør på sin ferie. Men ikke desto mindre er der her tale om en ganske spektakulær en af slagsen. Det gigantiske område er både smukt, stemingsfuldt og emmer af historie. Her findes mindesmærker for nazi-tidens ofre, for krigsfanger, som omkom under Anden Verdenskrig, og nøglepersoner fra Tysklands anti-nazist forekæmpere. To millioner mennesker kommer her om året for at mindes deres kære eller blot gå en tur i de smukke omgivelser.

5. Skt. Michaelis-kirken

Hamborgs mest kendt og smukke kirke, der er bygget i 1700-tallet i barok-stil. Det er muligt at komme op og nyde udsigten over byen fra det 132 meter høje spir, som bliver kaldt 'Michel'. Især på de dage, hvor der er ekstraordinært åbent om aftenen er det en fornøjelse med panorama-udsigt over solnedgangen over havnen.

6. Miniatur Wunderland

En af de mest populære seværdigheder i Hamborg, er den gigantiske modeljernbaneudstilling Miniatur Wunderland, der trækker omkring en million besøgende årligt. De i alt 1300 kvadratmeter gør udstilling til den største af sin slag i verden, og det er garanteret, at børnefamilier vil kunne få store fornøjelse af en tur i mini-land.

Se en videopræsentation her:

7. Hamborg havn

Hamborg er en havneby med stort H, og derfor kommer man ikke udenom en lang gåtur på havnearealet. Men det er kan være en god idé at tage et par behagelige sko på, for den over 800 år gamle havn er en af de allerstørste i verden. Du kan desuden fornøje dig med en sejltur eller en middag på en af de mange fremragende fiskerestauranter, som også har smukke udsigter over vandet.

8. Kunsthalle Hamborg

Værker er Rembrandt, Edvarc Munch, Picasso og Caspar David Friedrich står som nogle af højdepunkterne på det gigantiske kunstmuseum, som strækker sig over tre sammenhængende bygninger i Hamborgs bymidte. Udover den store kunstsamling er museet også en arkitektonisk perle, som er værd at bruge en eftermiddag på.

Se også: Hamburg er en overset metropol

9. Hamburg Fischmarkt

Et must for foodies. Ikke alene kan du bogstaveligt talt få fingre i alskens frisk fisk, skaldyr, eksotisk frugt og nødder, te og mange andre specialiteter, stemningen i den 300 år gamle institution er fantastisk. Markedet, der ligger under åben himmel, ligger lige op af den gamle auktionshal, hvor dagens fangster i årtier er blevet solgt til de højstbydende købmænd og restauranter. Vær dog opmærksom, at du skal tidligt op for at nå det - markedet har åbent om søndagen fra 05-09.

10. Planten un Blomen

Planter og blomster. Nogle gange skal man bare kalde en spade for en spade. Og det er, hvad tyskerne har gjort ned den botaniske have i Hamborg. Ikke desto mindre er der her tale om et smukt og fremragende sted at slappe af og komme lidt væk fra mylderet i byen. Om sommeren afholdes gratis teater- og musikforestillinger, og de lokale indbyggere strømmer hertil.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Bonus: Binnenalster og Aussenalster

De to kunstigt anlagt søer i Hamborgs bymidte er et overflødighedshorn af cafeer, restauranter, shopping og smukke pladser og parker. Her findes byens Ballindamm - byens største shoppingcenter, og om vinteren kan man stå på skøjter på søerne. I september afholdes gademarkedet Alstervergnügen, der også byder på talrige koncerter og optrædender.

 

I EKSTRA kan du se tonsvis af tips til at restauranter, seværdigheder og andre oplevelser. De mange gode råd kommer dels fra udlandsdanskere og dels fra redaktionen, der personligt har besøgt de steder, de anbefaler.

Teleferico. (Foto: Colourbox) Rejseunivers Madrid: Danskernes hemmelige rejsetips  

La Malagueta - den 2500 meter lange strand i Malaga. (Foto: Colourbox) Rejseunivers Malaga: Danskernes hemmelige rejsetips  

Barcelona er en fantastisk kombination af strand og storby. (Foto: Colourbox) Rejseunivers Barcelona: Danskernes hemmelige rejsetips

Læs alle vores gratis top 10 artikler her

1 af 11 Tierpark Hagenbeck. (Foto: Colourbox)
2 af 11 St. Pauli-fans tager klubben seriøst (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 11 Ohlsdorf kirkegård. (Foto: Colourbox)
4 af 11 St. Michaelis-kirken. (Foto: Colourbox)
5 af 11 Miniatur Wunderland (Polfoto)
6 af 11 Hamborg havn i solnedgangen.(Foto: Colourbox)
7 af 11 Hamborg Kunsthalle. (Foto: Colourbox)
8 af 11 Hamburg Fischmarkt er et must for foodies. (Foto: Colourbox)
9 af 11 Hamborgs tv-tårn spejler sig i søen i Planten und Blomen. (Foto: Colourbox)
10 af 11 Binnenalster og Aussenalster (Foto: Colourbox)
11 af 11 Reeperbahn by night. (Foto: Colourbox)
6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere