10 ting du ikke må misse i Barcelona

Ekstra Bladets Barcelona-guide indeholder både restauranter, seværdigheder og praktiske oplysninger når I rejser til Barcelona

Messi er stjernen over dem alle for FC Barcelona. (Foto: AP)
Messi er stjernen over dem alle for FC Barcelona. (Foto: AP)

Når du sidder og skal planlægge en ferie med kæresten, så er det tit et stridspunkt, om man skal tage på strandferie eller storbyferie.

Men faktisk behøver der slet ikke være nogen diskussion: Tag til Barcelona, så får I begge dele.

Kataloniens hovedstad har nemlig både det pulserende liv, man forventer af en europæiske storby OG en lækker strand med dejlig tempereret vand, som man kan hoppe i forår, sommer og efterår, da vejret i Barcelona er langt bedre end herhjemme.

I Barcelona har du desuden verdens måske mest seværdige fodboldhold, restauranter i absolut verdensklasse og arkitektur, der er en fryd for øjet.

Vi har samlet 10 ting, du ikke må misse i betagende Barcelona:

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

Seværdigheder i Barcelona

1. FC Barcelona

Det er altså ikke til at komme uden om Kataloniens stolthed, FC Barcelona, hvor fodboldens absolut største stjerner som Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar boltrer sig. Uanset om man er fodboldfan eller ej, så er det altså noget af en oplevelse at se disse fodboldkunstnere sammen med 90.000 andre tilskuere på hjemmebanen Nou Camp. Der er en grund til at hele verden er vilde med den spanske topklub – og det er, at de leverer varen. Især arvefjende opgørene mod Real Madrid og Espanyol er værd at gå efter.

2. Stranden

Som en af de eneste europæiske storbyer er Barcelona velsignet med en skøn sandstrand. Det er ikke engang noget med, at man skal lidt ud af byen, stranden ligger i forlængelse af den super hyggelige havn, og derfor bliver den også flittigt benyttet af de lokale indbyggere. I modsætning til de fleste andre steder efterhånden, så er det i øvrigt mere normen end undtagelsen, at kvinderne smider toppen og ligger topløse.

3. La Rambla

Enhver storby har en særlig gade, hvor alle de store butikker ligger, og hvor turisterne flokkes med shopping som den primære aktivitet. I København er det Strøget, i Barcelona er det La Rambla – eller Ramblaen på dansk. Her kan du finde alt lige fra dyre designervarer til turistet krims-krams. Og rundt omkring på turistgaden er masser af gademusikanter og tryllekunstnere, der underholder. Det er dog en god idé at se sig lidt for om aftenen på Ramblaen, hvor lommetyve og prostituerede kommer frem i lyset.

4. Picasso-museet

Det er hævet over enhver tvivl, at Picasso er en af de mest indflydelsesrige malere nogensinde. I Barcelona er et kæmpestort museum opført i hans navn - Picasso Museet - , og det er fyldt til bristepunktet med hans værker, der er en fryd for øjet. Og for hjernen.

5. Afslapning på Montjuic

Barcelona er en af de mere hektiske storbyer i Europa med både heftig trafik, masser af turister og heftigt latinsk temperament. Derfor kan det være rart at trække sig lidt tilbage, og det gør man måske allerbedst i på Montjuic, som blandt andet bliver kaldt ’en lækkerbisken af et bjerg’.. Her kan man slendre stille og roligt rundt i vanvittigt smukke omgivelser med udsigt ned over den hektiske by og Middelhavet i baggrunden. Der er flere botaniske haver i området, og museerne ligger også som perler på en snor.

Barcelona: Danskernes hemmelige rejsetips

6. La Sagrada Familia

Den ufærdige kirke betragtes af mange som Antoni Gaudis mesterværk. Superarkitekten arbejdede på kirken fra 1884 og over 40 år frem, men blev aldrig færdig med at bygge kirken. Planen er, at kirken skal være færdig i 2020, og hvis Gaudis planer bliver respekteret, så vil kirken få 12 tårne på 100 meter og et spir på 180 meter, der skal repræsentere Jesus. Allerede nu er kirken dog et usædvanligt spektakulært syn, der gør, at det er den mest besøgte seværdighed i hele Spanien. Det siger sig selv, at man må forbi her – også selv om du allerede har været der. For kirken ændrer sig konstant.

7. Park Güell

Det er sjældent, at en fejl alligevel ender med at blive så vellykket. Park Güell var egentlig oprindelig tænkt som et engelsk-inspireret haveanlæg, da det blev opført i begyndelsen af 1900-tallet, men i stedet ligner det mere noget fra Alice fra Eventyrland. Ved indgangen står to store huse, der mest af alt minder om pandekagehuse. Og de spøjser former fortsætter. Som så meget andet i Barcelona er det legenden Antoni Gaudi, der er bagmanden, og det gør, at parken er på listen over World Heritage site

8. Museu Maritim

Havets bølger bruser mod skroget, og en hård vind pisker ind over dækket. I lasten er både slaver, krydderier og masser af rom. På Barcelonas søfartsmuseum er det muligt at føle sig som en kaptajn på et ægte træskib fra middelalderen. Her har man nemlig genskabt en nøjagtig kopi af Don Juan af Østrigs gallej fra det 16. århundrede, som man kan klatre op i. En sjov oplevelse for hele familien.

9. Shopping

Barcelonas mange markeder bugner af farver, dufte og masser af gode råvarer. Hvad enten du er på jagt efter kunst, tøj eller lækre specialiteter, så er Barcelona et overflødighedshorn af uimodståelige tilbud. Besøg f.eks. Sants-markedet, Mercat de Llibertat i Gracia, mad-markedet Santa Caterina i La Ribera eller La Boqueria-markedet på Ramblaen.

10. L’Eixample

Bydelen er noget af en arkitektonisk perle. Det er simpelthen en fornøjelse at slendre rundt på de brede boulevarder og kigge på de flotte palæer, der ligger som perler på en snor med militær nøjagtighed i L'Eixample. Bydelen er således et slående eksempel på byplanlægning fra 1800-tallet – noget man for alvor får øje på, når man ser det i fugleperspektiv.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

 

I EKSTRA kan du se tonsvis af tips til at restauranter, seværdigheder og andre oplevelser. De mange gode råd kommer dels fra udlandsdanskere og dels fra redaktionen, der personligt har besøgt de steder, de anbefaler.

Barcelona: Danskernes hemmelige rejsetips

Bonus: Tapas

En tur til Spanien uden en ordentlig omgang tapas ville være en fattig omgang. De små, forskellige retter er en smagsmæssig tour de force i de spanske råvarer, som eksporteres til hele verden. Men hold dig for enhver pris fra restauranterne, der ligger ud til Ramblaen eller andre turistede pladser. Det er som regel kedelig, fedtet og dyrt. Se evt. i EKSTRA, hvor de bedste tapas-steder i byen er.

Se alle vores gratis guides her