10 ting du ikke må misse i Berlin

Ekstra Bladets Berlin-guide indeholder både restauranter, seværdigheder i Berlin og praktiske oplysninger når ferien går til Berlin

Brandenburger Tor er vel nok det mest kendte vartegn i Berlin. (Foto: Colourbox)
Brandenburger Tor er vel nok det mest kendte vartegn i Berlin. (Foto: Colourbox)
Følg Ferie

Det er svært ikke at mærke historiens vingesus, når man bevæger sig rundt i Berlins fantastiske gader.

Er der et sted i verden, hvor man føler, at man går rundt i en historisk kulisse, så er det nemlig netop Berlin, der emmer af den dramatiske historie fra Anden Verdenskrig.

Berlin: Danskernes hemmelige rejsetips

Hvad enten det er resterne af Berlinmuren, der stadig står, Hitlers mange monumenter eller de tusindvis af skudhuller, som arrer mange ældre bygninger, så er man aldrig i tvivl om Berlins smertefulde og dybt fascinerende historie.

Samtidig er Berlin en af de mest progressive og interessante byer at komme til – både når det handler om kultur, shopping, sport og fest. Berlin er en af Europas få, rigtige metropoler, der kan måle sig med storbyer over hele af verden.

Størrelsen på byen og de ekstremt mange tilbud og seværdigheder gør dog, at det kan svært vælge, hvad man skal foretage sig, mens man er i byen.

Men fortvivl ikke; Vi har samlet 10 ting, du absolut ikke må misse, når du er i Berlin

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

Seværdigheder i Berlin

1. Brandenburger Tor/Checkpoint Charlie

Enhver, der besøger Berlin må og skal forbi ikoniske Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie, der var den mest kendte grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin, under Berlinmuren.

Da muren faldt i november 1989 blev Checkpoint Charlie nedlagt og i dag er stedet lavet om til et museum, hvor man kan blive klogere på den dramatiske historie.

2. Berlin Gay Pride

Hvad enten du er homoseksuel eller ej, så er den årlige Gay Pride-parade i Berlin en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for. Den gigantiske folkefest, der fejrer mangfoldighed og rettighederne for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede, bliver afholdt hvert år i slutningen af juni.Forvent vanvittige kostumer, høj musik, glade optrin og fest så langt øjet rækker. Se ruten for Berlins Gay Pride-parade her

3. Fernsehturm

Det 368 meter høje Fernsehturm (På dansk: tv-tårnet, red.) på Alezanderplatz i det gamle Østberlin giver ikke blot turister mulighed for at nyde den spektakulære 360 graders udsigt over Berlin. I klart vejr kan man se hele 42 kilometer væk. I tårnet, der besøges af omkring en million mennesker om året, er også en roterende restaurant, hvor man kan nyde sin mad med panoramaudsigt i 207 meters højde.

Fernsehturm var i øvrigt et prestigeprojekt for den daværende DDR-stat, der ville vise deres tekniske og arkitektoniske kunnen frem for naboerne i Vest. Køb billetter til Fernsehturm i Berlin her

4. Kurfürstendamm

I en enhver europæiske storby er der som regel et område, der er særligt

I København har vi Strøget – i Berlin hedder gaden Kurfürstendam eller Ku’damm, som tyskerne kalder det. Her finder du alt, hvad du kan forestille dig af smarte caféer og mærkevarer – ikke mindst i den dyrere ende af skalaen.

Europas største shoppingcenter KaDeWe er et andet shoppingmekka, hvor du kan lade dankortet gløde på din ferie. Det ligger på men i Tauentzienstrasse 21-24.

Berlin: Danskernes hemmelige rejsetips

5. Gendarmenmarkt

Pladsen hører til de absolut smukkeste i Berlin. Tre af de smukkeste arkitektoniske værker ligger på Gendarmenmarkt, koncerthuset og henholdsvis den franske og tyske katedral. Absolut et besøg værd – gerne med en kop kaffe i hånden.

Bygningerne blev delvist ødelagt under Anden Verdenskrig, men er siden blevet genopført.

6. Museum Insel

Man kommer ikke uden, at Berlin er en museumsby. Og hvis man ellers er til den slags, så kommer man på ingen måde udenom Museum Island i midten af Berlin – et Unesco World Heritage-site. På øen ligger fem af Tysklands vigtigste museer dør om dør, så man kan hurtigt bruge en dag her. Du finder blandt andet Pergamonmuseet, der hører til blandt de vigtigste arkæologiske museer i verden. Det er muligt, at købe en-dagsbilletter her.

7. Berlin Zoo

Husker du isbjørnen Knut? Det gør resten af verden i hvert fald. Den boede i Berlin Zoo, der så absolut er et besøg værd. Tiergarten, som den hedder på tysk, er blandt de mest populære i Europa, og med næsten 200 år på bagen, er den samtidig den ældste af sin slags i Tyskland.  Køb billetter til Berlin Zoo her

8. Berlin Wall Memorial

Berlins dystre historie kommer ingen steder bedre til udtryk end på dette museum , der blev opført i forbindelse med 25-års dagen for murens fald. Her har man genskabt et stykke af Berlinmuren komplet med pigtråd og vagttårne, så man som turist kan få en superrealistisk fornemmelse af, hvordan det var for tyskerne at leve med i så mange år. Dette er et absolut must, når man kommer til Berlin.

9. Loppemarked i Mauer Park

Det er ikke kun i Danmark, at det er blevet super populært at lede efter loppefund. I Berlin findes der ikke noget bedre og større end det ugentlige loppemarked i Mauer Park. Om søndagen kan du således finde alt fra brugte cykler, møbler og tøj til gamle plader, og alt, hvad der hører sig til af mere eller mindre støvede relikvier. Læs mere om Mauer park her.

10. Rigsdagen

Tyskland er unikt på den måde, at politikerne har åbnet helt op for offentligheden. Du kan således besøge den tyske Rigsdag – hvad der svarer til det Folketinget i Danmark – og opleve den politiske hverdag på hel tæt hånd. Dertil kommer, at bygningen er en arkitektonisk perle. Og nedenfor det storslåede bygningsværk er en hyggelig park, hvor folk under at nyde solen. 39 millioner mennesker har besøgt det politiske hovedsæde i Berlin, siden man flyttede dertil fra Bonn. Bliv klogere på Rigsdagsbygningen i Berlin

 

I EKSTRA kan du se tonsvis af tips til at restauranter, seværdigheder og andre oplevelser. De mange gode råd kommer dels fra udlandsdanskere og dels fra redaktionen, der personligt har besøgt de steder, de anbefaler.

Berlin: Danskernes hemmelige rejsetips  

Bonustip: Currywurst

Det er ikke kun pause, der er lig pølse. Det er Tyskland også – på den gode måde. Derfor må du ikke snyde dig selv for en ægte, tyske currywurst med hele molevitten. Selv vegetarer bliver omvendt af dette magiske stykke krydrede svin. Et godt sted at nyde en sådan er Konnopke’s Imbiss på Schönhauser Allee, der har langet skinkelyn over disken siden 1930.

 

Gran Canaria: Danskernes hemmelige rejsetips

 

London: Danskernes hemmelige rejsetips

Barcelona: Danskernes hemmelige rejsetips

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.