Annonce:
Annonce:

10 ting du ikke må misse på Gran Canaria

Ekstra Bladets Gran Canaria-guide indeholder både restauranter, de bedste strande og seværdigheder, når I rejser til Gran Canaria

Maspalomas - Hold udkig efter knaldende par. (Foto: Colourbox)
Maspalomas - Hold udkig efter knaldende par. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Ferie

Gran Canaria er og bliver en strandø, som de mange millioner årlige turister kun kommer til for at slikke sol, bade og drikke litervis af sangria.

Den kanariske ø har dog meget mere at byde på end turistfælder og strande, der kan føles som fluepapirer.

Gran Canaria: Danskernes hemmelige rejsetips

Så hvis du har behov for at komme lidt op af strandstolen og opleve noget, når du er på ferie, så læs med her.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

Vi har nemlig samlet 10 ting du ikke må misse, når du rejser til den spanske perle.

Gran Canaria Seværdigheder

1. Maspalomas-ørkenen

Det er så absolut værd at tage en slendretur i Gran Canarias miniørken - Maspalomas. Alt sandet kommer fra Sahara og er blæst over med Scirocco-vinden, og der er tale om ikke så lidt af slagsen. Ørkenen, der ligger på den sydlige side af øen, er en fin naturoplevelse på 400 hektarer, som kan opleves enten til fods eller på kamelryg.

Annonce:

For en håndfuld år siden afslørede tv-stationen Telecinco i øvrigt, at de store sandklitter i høj grad blev brugt af turister til at dyrke sex, hvilket skabte udbredt forargelse blandt øens lokale indbyggere. Et tv-hold begav sig ud i sandet, og på under en time dokumenterede de omkring 100 mennesker, der havde sex i mini-ørkenen.

2. Strande

Det siger sig selv, at man skal på stranden, når man tager til Gran Canaria. Men hvilke strande er rent faktisk det bedste. Maspalomas-stranden med ørkenen i baggrunden er selvfølgelig en af dem, men det vrimler med andre gode muligheder. Hvis du har børn med, er Puerto Rico- og  Amadores-strandene perfekte, eftersom de er meget lavbundede med rolige bølger. Af samme grund er strandene også velbesøgte.

På Anfi del Mar er sandet kridhvidt og lækkert, men det er en god idé at huske badesandalerne, da de mange skaller kan være skarpe.

Med Las Canteras byder Las Palmas også ind med en strand i topklassen - ikke mindst sammenlignet med andre større byer i verden. Her er masser af liv, masser af butikker og masser af plads. Et slaraffenland for hele familien.

3. Vandsport

Annonce:

Hvis du elsker at være ved vandet, men ikke har tålmodighed til at ligge på strandstolen hele dagen, så er der også rige muligheder for at binde an med alverdens sportsaktiviteter i vandkanten. Adrenalin er så at sige en national sport på disse kanter. Især windsurfing og kitesurfing er udbredt på Gran Canarias mange strande, hvor vinden er som skabt til at få fart på. Almindelige surfing er der også god mulighed for at dyrke - de fleste strande har dog højst medium-størrelse bølger, som er gode for begyndere.

4. Las Palmas - shopping

Med godt og vel 400.000 indbyggere er Las Palmas på top ti over de største byer i Spanien. Halvdelen af øens befolkning bor her - og godt og vel en femtedel af den samlede befolkning på alle de kanariske øer bor her. Det gør Las Palmas til noget, der minder om en storby, der er fyldt med butikker og shopping-muligheder i topklasse.

5. Roque Nublo

Annonce:

Naboøen Tenerife har Teide - en af Europas højeste punkter - og helt så spektakulære højdepunkter har Gran Canaria ikke. Roque Nublo, klippen i skyen' rager dog alligevel med sine 80 meter så meget op, at det er muligt at se den næsten alle steder, når man kommer lidt ind i landet fra kysten. De mest modige begiver sig ud på en klatretur for at komme op på klippen. Men du kan også nøjes med at nyde synet af klippen i solnedgangen. Det oprindelige folk anså klippen for at have en guddommelig betydning, hvorfor de foretog ofringer til sol-guden derfra.

6. Museo Canario

Hvis du har en brug for en pause fra solen og saltvandet, kan du nappe en lille bid kultur på Gran Canarias arkæologiske museum. Her kan du lære om Gran Canarias oprindelige befolkning, der forbindes med Egypten. De døde dog, efter at Spanien overtog øen.

7. Santa Brigida

I den smukke by med smalle gader og blomster i flor, er der ikke alene fokus på kultur og gastronomi. Det er også øens vin-distrikt, hvor det er muligt at tage til vinsmagning på en af de mange bodegas eller vinforhandlere. Byens frodige omgivelser kommer desuden til udtryk med egenproduktion af fremragende oste, honning, marmelader, frugt og kager med fokus på mandler.

Det er også muligt at shoppe lokalt fremstillet keramik og broderier, som byen er kendt for.

8. Jardin Botanico Canario

Annonce:

Lidt uden for Las Palmas ligger øens botaniske have, hvor store firben ofte kan ses liggende og dase i solen. Haven er på omkring 10 hektar med et særligt fokus på de plantearter, som er hjemmehørende på De Kanariske Øer. Dertil kommer en større afdeling for 'importerede' planter, buske og træer. På en ø, hvor man som turist oftest færdes på strande eller i byerne, er det et velkomment og frodigt afbræk. Et paradis for botanikere og naturelskere.

9. Puerto de las Nieves

En særdeles idyllisk fiskerlandsby på nordkysten, der så absolut er værd at svinge forbi. Her er der fyldt med charme, atmosfære og fremragende fiskerestauranter. I den lille, sjove havn bør man nyde den lokale delikatesse, 'Caldo de Pescara' - en lækker, legeret fiskesuppe, som passende kan indtages i solnedgangen, mens man kigger over på naboøen Tenerifes højeste punkt - vulkanen Teide. Det er i øvrigt fra havnen i Puerto de las Nieves, man rejser fra, hvis man skal Tenerife.

10. Teror

Annonce:

Den lille, charmerened by har nogle af de bedste eksempler på kolonialstils-arkitektur. Et sagn fortæller desuden, at selveste Jomfru Maria viste sig for en flok fårehyrder i 1481 i toppen et fyrretræ. Og lige siden har synet spillet en stor rolle for alle på Gran Canaria, men især for byen Teror, der blev gjort til øens religiøse hovedstad af Pace Pius XII i 1914. Hvert år 8. september fejres Fiesta de la Virgin del Pino (Festen for vores jomfru i fyrretræet, red.) i en hel uge - den absolut største begivenhed på øen.

 

 

Læs alle gratis rejse top 10 artikler her

I EKSTRA kan du se tonsvis af tips til at restauranter, seværdigheder og andre oplevelser. De mange gode råd kommer dels fra udlandsdanskere og dels fra redaktionen, der personligt har besøgt de steder, de anbefaler.

Malaga: Danskernes hemmelige rejsetips  

 

London: Danskernes hemmelige rejsetips

Berlin: Danskernes hemmelige rejsetips

Barcelona: Danskernes hemmelige rejsetips

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: