100 mio. passagerer: Her er verdens travleste lufthavn

Det er næsten ikke til at fatte, hvor mange mennesker, der passerer gennem verdens travleste lufthavn

Hvert år lander og letter 882.000 fly i verdens travleste lufthavn. Det må være hårdt at sidde i kontroltårnet. (Foto: Colourbox)
Hvert år lander og letter 882.000 fly i verdens travleste lufthavn. Det må være hårdt at sidde i kontroltårnet. (Foto: Colourbox)

Hold nu fast og følg godt med i dette regnestykke. 100 millioner passagerer om året. Det giver omkring 275.000 passagerer om dagen. Der letter og lander 882.000 fly om året. Det giver omkring 2.400 fly om dagen eller vanvittige 100 fly i timen.

Det er næsten ikke til at fatte, men det er virkeligheden i verdens travleste lufthavn: Atlanta Hartsfield Jackson International i Georgia, USA.

Filmens Leatherface er inspireret af morderen fra Wisconsin, Ed Gein, der forsøgte at lave en 'kvindedragt' af ægte hud og knogler. (Foto: Flickr/Boogeyman13) Ferie Motorsavs-gyser bliver virkelighed på det her hotel  

Ifølge en ny rapport fra Airports Council International tager Atlantas lufthavn igen førstepladsen takket være en stigning i antallet af passagerer på 5,5 procent i forhold til 2014, skriver CNN.

Atlanta er så travl en lufthavn, fordi den forbinder utroligt mange flyruter og samtidig er indgangsporten til Nordamerika.

Kina og Dubai lige i hælene
Lufthavnen i Georgia har været verdens travleste 18 år i træk, men det var forventet, at Atlanta ville miste førstepladsen til lufthavnen i den kinesiske hovedstad Beijing.

Men det skete altså ikke, og det skyldes ifølge rapporten en kombination af dalende kinesisk vækst og kapacitetsudfordringer i Beijings lufthavn.

På listens tredjeplads er der tale om en højdespringer.

Var det noget med en romantisk get-away uden konen? En engelsk datingside lover at tage sig af alt det praktiske – du skal blot lyve dig på forretningsrejse. (Foto: Colourbox) Ferie Datingside køber ferieø: Nu kan du være utro i fred  

Dubai var den sjettetravleste lufthavn i 2014, men er nu helt oppe i højderne med en passagervækst på 10,7 procent. Dubai International Airport har mest international trafik i verden efterfulgt af London Heathrow.

Rapporten fra Airports Council International viser også, at passagertallet på globalt plan er steget med 6,1 procent siden 2014.

Airports Council International har 592 medlemmer, der står for at styre 1.853 lufthavne i 173 lande.

Har du været i nogle verdens travleste lufthavne? Del dine oplevelser i kommentarfeltet under artiklen.

Når det går vildt for sig, kan man jo komme til at bide sin modstander. Det her viser dog en anden bide-kamp end den, der foregik ombord på flyet. (Foto: Flickr/icethim.jpg) Ferie Høj gebisføring: Mand bidt af flypassager  

9 kommentarer
Vis kommentarer