Annonce:
Annonce:

100.000 mennesker i lufthavnen: Massiv kø på 'luftens motorvej'

Fredag den 14 juli er blandt de største rejsedage på året, og det vil skabe kø på 'luftens motorvej'

Annonce:
Følg Ferie

Kufferter i hobetal, solhungrende danskere og solcreme i massevis, der er pakket forkert.

Den 14 juli har alle ingredienserne til at blive en udfordrende dag i Københavns Lufthavn, og det forventes, at der i løbet af fredag skal 103.000 mennesker igennem systemet.

Det fortæller trafikchef Dan Meincke til Ekstra Bladet, og det kan ikke undgå at skabe nogle udfordringer i lufthavnen.

Sådan får du erstatning for kikset ferie

- Vi forventer ikke noget kaos eller noget i den stil, fordi vi er naturligvis gearet til at håndtere de mange mennesker. Lige nu kommer cirka 30 procent af vores fly ikke ind, til den tid de er planlagt. Cirka halvdelen kommer for tidligt, mens den anden andel kommer ind senere. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, siger Dan Meincke til Ekstra Bladet.

- Hvad er årsagen til de her udfordringer?

Annonce:

- Det skyldes, at flyene kommer af sted for sent. Samtidig er luftrummet over hele Europa presset. Eksempelvis havde vi 20 afgange til Grækenland i dag, og vi får det der hedder 'slotsproblemer'. Det betyder, at der bliver skabt en form for kø på 'motorvejsnettet', siger Dan Meincke til Ekstra Bladet.

Snebold-effekten
Ifølge trafikchefen, så har Københavns Lufthavn styr på det, men et enkelt forsinket fly kan få snebolden til at rulle. Også selv om de fleste danskere skal ned og stege på liggestolene.

- Hvis et enkelt fly bliver forsinket, så misser det sit slot, og så skal det have et nyt slot. På den måde ophober der sig problemer i løbet af dagen, fordi det optager et slot fra et andet fly. Vi har haft to rigtig travle uger, og det har været lidt halvslemt hver dag, og indtil videre er alle jo kommet af sted, siger Dan Meincke til Ekstra Bladet. 

Ifølge trafikchefen er den 14 juli den næsttravleste rejsedag, da der tidligere har været 104.000 rejsende gennem systemet. Samtidig forventer de, at der vil være 450 afgange fra København.

- Hvad er dit bedste råd til de danskere, der skal rejse i fredag den 14 juli?

Annonce:

- Jeg vil sige, at de skal komme med deres bedste feriehumør. Det er rigtig vigtigt for os, hvis vi kan mærke den energi, der er, når familien skal på ferie. Den energi elsker vi, og den vil vi gerne bevare, siger Dan Meincke til Ekstra Bladet.

Fuld mand chokerede
Men selv om alt var nøje planlagt af Københavns Lufthavn, så fik en gruppe rejsende alligevel en kedelige oplevelse.

Tidligt fredag morgen blev ung sort mand, som gik rundt med store guldøl - én i hver hånd, anholdt og kørt bort af politiet.

Inden anholdelsen så Ekstra Bladet, hvordan han skabte utryghed i Terminal 3, hvor han tydeligt beruset bragede ind i ferierejsende, som blev chokerede.

Ekstra Bladet har talt med Københavns Politi, der bekræfter hændelsen.

- Vi har frihedsberøvet en aggressiv mand i terminal 3, der skabte lidt ballade. Mere er der ikke i det, siger vagtchef Henrik Brix til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: