200 SAS-ansatte får ingen dagpenge

Et medlemskab af en dansk a-kasse er ikke nok til at sikre de svenske SAS-ansatte dagpenge under den orlov, de har takket ja til

I slutningen af juni mistede knap 1600 SAS-ansatte jobbet. Nogle gik frivilligt på orlov, men ikke alle ser ud til at kunne få dagpenge, selv om de er medlemmer i en dansk a-kasse. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan
I slutningen af juni mistede knap 1600 SAS-ansatte jobbet. Nogle gik frivilligt på orlov, men ikke alle ser ud til at kunne få dagpenge, selv om de er medlemmer i en dansk a-kasse. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan
Følg Ferie

Bliv afskediget og modtag løn i opsigelsesperioden eller tag orlov med dagpenge i op til to år.

Det var ifølge branchemediet Check-in.dk det valg, som mange af de ansatte i SAS Danmark for nylig blevet stillet overfor i forbindelse med fyringsrunden, der kostede knap 1600 jobbet.

Nogle valgte orloven, men det har nu stillet 200 svenske ansatte i en uforudset økonomisk kattepine. Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring (CKA) har nemlig afvist, at de kan modtage dagpenge.

Ifølge myndigheden stiller EU's regler for grænsearbejdere sig i vejen for, at de kan modtage dagpenge i Danmark, når de ikke er bosat i landet. Og det ændrer ikke afgørelsen, at alle er medlemmer af den danske a-kasse FTFa.

De skal i stedet søge om økonomisk støtte i Sverige, men her er det ikke muligt at modtage dagpenge under orlov, skriver Check-in.dk.

Dansk rejsefavorit er åben igen

I a-kassen FTFa er man ikke enige i CKA's afgørelse, som man kalder 'urimelig'.

- Vi er meget overraskede og skuffede over beslutningen, der rammer medlemmerne urimeligt hårdt, siger juridisk chef i FTFa, Lars Toft Simonsen, til Check-in.dk og fortsætter:

- Efter at være blevet sendt på orlov i op til to år uden løn fra SAS, skal de nu opleve, at de ikke kan få noget som helst fra den a-kasse, som de har betalt til i Danmark – selv om de stadig har en kontrakt med SAS. Det, synes vi, er helt urimeligt.

FTFa vil nu sammen med fagforeningen for landets kabinemedarbejdere og Danske A-Kasser tage sagen op med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Politiet taler dunder: Lej ikke sommerhuse ud til dem her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby