22-årig giver sin mor skylden for riffel i håndbagagen

Den unge mand påstod, at han ikke kendte til våbnet, fordi det var hans mor, der havde pakket hans taske

Det var denne riffel, som en 22-årig amerikaner påstod, at hans mor havde pakket i hans håndbagage. Foto: TSA
Det var denne riffel, som en 22-årig amerikaner påstod, at hans mor havde pakket i hans håndbagage. Foto: TSA

Det er ikke mange ting, som unge mennesker nu til dags skal bruge energi på, da alverdens overbeskyttende curling-forældre sikrer, at livet skal være så nemt som muligt for deres afkom.

Derfor er det heller ikke helt utopi at tænke, at en 22-årig amerikansk mand fik sin mor til at pakke sin taske, da han tidligere på måneden skulle ud at rejse.

Det er dog forholdsvist utænkeligt, at den 22-åriges mor pakkede den riffel på 40 mm., som sikkerhedskontrollen fandt i mandens håndbagage.

Ikke desto mindre er det præcis, hvad den 22-årige påstod, da han den 19. oktober blev stoppet i Baltimore-Washington Lufthavn, da lufthavnspersonalet ved hjælp af scanneren i sikkerhedskontrollen fandt frem til våbnet.

Det skriver CBS Baltimore.

Manden, hvis navn ikke bliver nævnt, kommer efter sigende fra den amerikanske by Hagerstown i Washington County i Maryland.

Ifølge USA øverste transportmyndighed, TSA, var våbnet ikke ladt, og manden påstod, at han ingenting kendte til det, fordi det var hans mor, der havde pakket hans taske.

- Den undskyldning går bare ikke, lyder det fra myndighedens talskvinde, Lisa Farbstein.

Tog på ferie og efterlod fire børn med pistol: Nu er der faldet dom i sagen

11 våben om dagen
TSA finder hvert år frem til tusindvis af våben i rejsendes bagage, og således formåede myndigheden at konfiskere næsten 4000 pistoler i 2017, hvilket svarer til lige knap 11 om dagen.

- Den mest brugte undskyldning, vi hører, er, at de har glemt, at de havde pistolen med, og flere end 80 procent af pistolerne er ladte, så det, folk fortæller os, er, at de simpelthen har glemt, at de har en ladt pistol med sig, siger Lisa Farbstein til det amerikanske medie.

TSA opfordrer nu rejsende til at være opmærksomme på, at man kan blive idømt en bødestraf på helt op til 13.000 dollars (85.500 kroner), hvis man medbringer våben i sin håndbagage. Det gør sig også gældende for rejsende, der har en våbentilladelse, da det er ulovligt at medbringe våben om bord på flyet.

Den 22-årige mand er nu sigtet for at være i besiddelse af et skydevåben uden våbentilladelse, for at have forbrudt sig mod lufthavnens sikkerhedsprocedurer samt for at være i besiddelse af et våben i en lufthavn.

Han skal for retten den 19. december.

Amerikansk våben-mani: Så mange blev fanget med en ladt pistol i håndbagagen i 2017