300 evakueret efter ægtepars mystiske død: Nu har hotelgæster fået smitsom infektion

John og Susan døde med få timers mellemrum. Nu er der sket en 'alvorlig udvikling' i sagen

To af gæsterne fra hotellet, hvor det britiske ægtepar John og Susan boede, da de døde, har nu fået konstateret smitsom mave-infektion.
To af gæsterne fra hotellet, hvor det britiske ægtepar John og Susan boede, da de døde, har nu fået konstateret smitsom mave-infektion.

Samtlige 300 gæster på det luksuriøse Steigenberger Agua Magic Hotel i den egyptiske by Hurghada blev med ultrakort frist evakueret i slutningen af sidste uge.

Det skete et døgn efter, at 40 gæster blev syge med opkastning og diarré lige efter et britisk ægtepar døde med få timers mellemrum 21. august.

Kort efter John og Susan Coopers pludselige og mystiske død fik hotellet et hav af klager fra syge gæster, som man mente var bukket under for madforgiftning.

Nu har to af de gæster, der efterfølgende blev evakueret fra luksushotellet, angiveligt fået konstateret den voldsomme og ekstremt smitsomme bakterie-infektion Shigella. Det skriver Daily Telegraph.

Stammer fra menneskelig afføring
Det er en mor og hendes lille datter, der indtil i sidste uge opholdt sig på Steigenberger Agua Magic Hotel som en del af en familie på fire, der af en læge ifølge avisen har fået at vide, at de er blevet smittet med den vand- og fødevarebårne Shigella-infektion.

Det britiske ægtepar John og Susan Cooper døde med få timers mellemrum. Foto: Privat
Det britiske ægtepar John og Susan Cooper døde med få timers mellemrum. Foto: Privat
 

Shigella er en meget smitsom infektion, der stammer fra menneskelig afføring og særligt forekommer i områder med lav hygiejnestandard. De mest almindelige symptomer er diarré og mavekramper.

Undgå at komme hjem fra ferien med en kæmpe regning ved at finde den rette rejseforsikring. Tips og guides Undgå kæmpe-regning på rejsen: Syg Sara måtte selv betale billetten hjem

Advokaten, der repræsenterer den anonyme familie, kalder de to nye sygdomstilfælde for en ’alvorlig udvikling’ i sagen om det egyptiske hotel.

- Hvis man har et sygdomsproblem i en all-inclusive-ejendom med flere hundrede gæster, kan man enten lukke stedet for en grundig rengøring eller forsøge at håndtere det, mens gæsterne fortsat er til stede, siger advokaten, Nick Harris. Han sætter samtidig spørgsmålstegn ved, om de ansatte før dødsfaldene vidste, at der var en virus i omløb på hotellet.

Se også: Tv-vært måtte indlægges efter skaldyrsmiddag

Efter ægteparret John og Susan Coopers dødsfald har politichef Peter Franhhauser holdt møde med lægen, Mostafa Madbouly og den Egyptens turistminister Rania Al-Mashat. Efterfølgende har hun lovet, at der vil blive udført en detaljeret obduktion. Resultaterne af denne forventes at blive offentliggjort i næste uge.

43 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere