Annonce:
Annonce:

32-årig brite vil lancere sharia-flyselskab: 'Det bliver revolutionerende'

Kazi Shafiqur Rahman har planer om at åbne et nyt flyselskab, der følger sharia-lovgivningen

Kazi Shafiqur Rahman i sit første fly. Foto: Channel 4/Pete Dadds
Kazi Shafiqur Rahman i sit første fly. Foto: Channel 4/Pete Dadds
Annonce:
Følg Ferie

'Halal Richard Branson'.

Det er kælenavnet, som den 32-årige brite ved navn Kazi Shafiqur Rahman har givet sig selv.

Den britiske entreprenør, der er født i Bangladesh, er nemlig i fuld gang med at følge i den berømte Virgin-stifters fodspor ved at stifte sit eget flyselskab - dog med det twist, at Kazis flyselskab skal efterleve sharia-lovgivningen.

Det skriver The Sun.

Det betyder, at Kazi Shafiqur Rahmans flyselskab, Firnas Airways, vil følge de religiøse islamiske love, som blandt andet forbyder alkohol, bestemte fødevarer samt upassende påklædning, og at hans kvindelige medarbejdere eksempelvis derfor vil have noget mere beskedne uniformer end andre 'almindelige' flyselskaber.

Og vinderen er... Her er verdens billigste flyselskab

Annonce:

Er selv muslim
Ifølge det britiske medie er der allerede blevet stiftet 'sharia-flyselskaber' andre steder i verden, men Kazi Shafiqur Rahmans vil blive det første i Storbritiannien.

- Der er store kommunikationsfejl, når det handler om Islam, Sharia, halal og den slags ting, siger den 32-årige entreprenør, der har hovedrollen i den kommende britiske dokumentar 'How To Start An Airline' på Channel 4, og som selv er praktiserende muslim.

- Som en entreprenør føler jeg mig passioneret omkring det. Det er min skæbne. Hvis jeg skal stifte noget, hvorfor skulle jeg så stifte noget, jeg ikke er enig i eller tror på?, spørger han retorisk i tv-programmet.

Flyselskab åbner privat terminal til rige rejsende

'Det er ikke sharia-tvang'
Kazi Shafiqur Rahman fra London kom selv til England med sin familie som 11-årig i 1997. Efter endt studie begyndte han i et rengøringsjob på toiletterne i London City lufthavn, hvor drømmen om hans eget luftfartselskab langsomt begyndte at bide sig fast i hovedet på ham.

Annonce:

De seneste 2,5 år har han derfor fokuseret på at stifte selskabet - uden at gå på kompromis med sin religiøse overbevisning, hvilket allerede har medført en del kritiske kommentarer på de sociale medier.

- Når man siger, selskabet skal følge sharia-lovgivningen, tager folk det som om, det er sharia-tvang, men det er ikke tilfældet. Vi prøver at positionere os godt i forhold til islamiske investorer, og der vil selvfølgelig blive serveret halal, påklædningen vil være beskeden, og der vil ikke være alkohol på flyene, men vi vil forsøge at finde alternativer, siger den 32-årige brite til The Sun og fortsætter:

- Det handler om reklame - om at være anderledes og stikke ud fra mængden. Vi vil ikke være det næste lavpris-Easyjet eller Ryanair. Hvad, vi har gang i, vil blive revolutionerende.

Ifølge Kazi Shafiqur Rahman er drømmen, at hans selskab vil tilbyde langdistanceruter til Mellemøsten, men første skridt er korte distancer, så folk får øjnene op for hans selskab.

Annonce:

Det skal blandt andet sikres med hans første fly, som man ser ham købe i Channel 4-programmet, og som er et Jetstream-fly med plads til 19 passagerer. Derudover har en indsamling sikret ham 500.000 pund (4,2 millioner kroner), der skal bruges på at leje fly.

Ifølge dokumentaren er Firnas Airway blot et par måneder væk fra at kunne tilbyde deres første kommercielle flyvninger, og Kazi forventer, at de lange distancer til Mellemøsten vil blive mulige om to-tre år.

Konkurrent spår dem konkurs: Nu svarer flyselskab igen med flere ruter fra Danmark

 

Foto: Channel 4/Pete Dadds
Foto: Channel 4/Pete Dadds
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: