40 tilskadekomne: Derfor bør du holde selen spændt i flyveren

Husk selen i flyveren - turbulente vejrforhold på vej ned fra højderne har for nylig såret 40 flypassagerer

Det var en time før landing, at Qatar AirWays-flyet fik problemer og passagerne fik en grim overraskelse (Foto: Flickr/Martin Abegglen)
Det var en time før landing, at Qatar AirWays-flyet fik problemer og passagerne fik en grim overraskelse (Foto: Flickr/Martin Abegglen)

Det er en god ide, at beholde selen på i flyveren. Også selv om lampen i flyet er slukket, og der ikke synes at være nogen fare.

Det kan i alt 40 passagerer skrive under på, da de på flystrækningen mellem Doha i Qatar og Manila på Filippinerne kom ud for en voldsom oplevelse. Det skriver RoadWarriorVoices.com. 

Flypersonalet havde netop informeret om, at flyet var ved at lægge an til nedflyvning, og det fik passagerer til at rejse sig op for at pakke deres ting sammen.

Men i løbet af nedflyvningen bliver flyet mødt af turbulente vejrforhold. Det resulterede i bump og slinger i sådan en grad, at flere af passagerne væltede rundt mellem hinanden.

40 kom til skade
I alt blev 40 passagerer lettere såret.

Se også: Flyrædsel: 25 kvæstet i turbulens

En talsmand fra Civil Aviation Authority of the Philipines forklarede efterfølgende, at man bør sidde fastspændt hele vejen ned. Også selv om vejrforholdene ikke synes at virke voldsomme.

Se også: Turbulent flyvning: Ti røg på hospitalet

– Selv om der ikke kan ses nogle skyer, så kan der sagtens forekomme voldsomme stød under flyvningen såvel som nedflyvningen. Derfor anbefaler piloter altid, at man er fastspændt til sædet. Også i de højere luftlag, siger talsmanden.

Kan gøre nødlanding nødvendig
Episoden med flyet fra Qatar Airways er ikke det eneste tilfælde.

I februar blev 11 passagerer på et fly fra Honolulu lettere såret og for en uges tid siden, var det passagererne på et fly fra EgyptAir på vej mod Cairo, der fik et par skrammer med sig.

Selv om der ikke er tale ulykker, som resulterede i dødsfald, så opfordres der alligevel til, at man forbliver fastspændt det meste af tiden på sin flyrejse. I nogle tilfælde koster det nemlig en nødlanding, når personer bliver såret – og det betyder forsinkelser.

Se også: Flyvende glasskår: 14 såret under voldsom turbulens

11 kommentarer
Vis kommentarer