45 millioner rejsesøgninger – her er hvad vi søgte efter

I 2015 foretog danskere 45 millioner rejsesøgninger på momondo.dk – meget tyder på, at vi vil længere væk end tidligere

Danskerne er et rejseglad folkefærd. Men selv om vi har vores helt klare feriefavoritter, er vores adfærd langt fra lige så forudsigelig som slutningen på en romantisk komedie.

I 2015 drømte vi således både om helt nye eksotiske rejsemål og om altenative måder at besøge vores ellers vante rejsemål på. Det viser en undersøgelse, som momondo har lavet på det forgangne års 45 millioner rejsesøgninger på sitet.

Se også: Par fanget af kannibaler: Bundet og tævet

Undersøgelsen sætter streg under, at kendte destinationer som London, Paris, New York og Bangkok stadig er populære, men at vi samtidig også er nysgerrige på nyt.

– Vores data peger på, at danskerne ikke altid vælger det, de plejer, når de skal ud og se verden. I 2015 har flere eksotiske destinationer oplevet en ekstraordinær høj vækst i antallet af søgninger, siger Lasse Skole Hansen, der er presseansvarlig for momondo og fortsætter:

– Det er blandt andet caribiske paradisøer som Guadeloupe og Puerto Rico, som er vokset med henholdsvis 80 og 107 procent i forhold til 2014, samtidig med at søgningerne på Cuba vækster. Interessen for disse fjerne destinationer skyldes, at danskerne har fået flere penge mellem hænderne det seneste år. Samtidig betyder direkte og relativt billige fly fra Danmark til Caribien en øget opmærksomhed om regionen. Og så er der mange, der gerne vil se Cuba, før det amerikanske indrejseforbud bliver løftet.

Se også: Her er det eneste vi ikke tager på ferie uden

Charterdestinationer med rutefly
En anden iøjefaldende udvikling i danskernes rejsesøgninger fra momondos 2015-data er, at traditionelle charterdestinationer som Mallorca og Chania på Kreta oplevede en markant stigning:

– Vores brugere er danskere, der selv ønsker at planlægge og sammensætte deres ferie. Derfor er det interessant, at destinationer, som normalt er kendt for pakkerejser og charterturisme, oplever store søgestigninger. Det kan være en indikation på, at chartersegmentet har fået øjnene op for, at det ofte kan betale sig at sammensætte ferien selv, siger Lasse Skole Hansen.

Se også: Forlænget weekend – på SKI

Endelig viser momondos 2015-søgninger, at destinationer som Hamburg, Marrakech og Sri Lanka er nye feriefavoritter blandt danskerne. Til gengæld har en vinterklassiker som Fort Lauderdale i Florida mistet pusten.

– Markedet for danske rejser til Florida har måske toppet. Derudover har en stigende dollarkurs muligvis haft en indflydelse på rejselysten til solskinsstaten, slutter Lasse Skole Hansen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen