91-årig sigtet for kokainsmugling

4,5 kg kokain er en australsk mand på 91 år sigtet for at smugle til sit hjemland. Bliver han dømt, vil han være verdens ældste kokainsmugler

Den 91-årige er sigtet for at rejse til Australien med en taske fyldt med kokain forklædt som sæbe. (Foto: Flickr/The National Crime Agency)
Den 91-årige er sigtet for at rejse til Australien med en taske fyldt med kokain forklædt som sæbe. (Foto: Flickr/The National Crime Agency)

En ældre herre på 91 år er sigtet for at smugle kokain ind i Australien fra Indien. Den 91-årige formodede smugler, vil dermed blive verdens ældste kokainsmugler, hvis han bliver dømt.

Politiet i Australien har sigtet manden for forsøg på indsmugling af hele 4,5 kg. kokain til videresalg. En portion, der kunne have indbragt i omegnen af 1,3 millioner dollars – eller godt 8,9 millioner danske kroner – hvis det var kommet på gaden i Australien.

Politiet anholdt den 91-årige i Sydney Lufthavn efter en flyvetur fra New Delhi i Indien med en taske, der indeholdt 27 stykker håndsæbe. Sæben viste sig dog ikke at være helt ren – i stedet var indpakningen fyldt med kokain.

Se også: For meget Redbull? – e-sportspillere dopingtestes

Ifølge den 91-årige, er han blevet udnyttet af nogle mennesker, han havde mødt på nettet inden en rejse til Indien. Han havde mødt dem i New Delhi, hvor de gav ham en pakke, han skulle bringe ind i Australien. Han nåede dog ikke længere end til Sydney Lufthavn, hvor politiet altså stod klar til at undersøge pakkernes indhold.

Se også: Her er højtalerne til to millioner

Undersøgelser afslørede sæbernes skjulte indhold, og han blev indkaldt til retten i Sydney. Her mødte han op i et ternet jakkesæt, slips og matchende hat. Efter retsmødet tog den ældre herre den lokale bus hjem, skriver Daily Mail.


Den 91-årige er pensioneret tandkirurg og højtstående medlem af Adventist Kirken. Flere andre medlemmer af Kirken mener, at han er uskyldig og offer for et ondsindet trick.

Hvis han kendes skyldig i kokainsmugling, kan han se frem til at tilbringe resten af sine dage i et australsk fængsel.

14 kommentarer
Vis kommentarer