Annonce:
Annonce:

Aber går amok: Ingen turister til at fodre dem

Makakaberne i Lobpuri er vant til at blive fodret af turister. Nu slås de om maden

Se de sultne aber gå amok. Video: Privat
Annonce:
Følg Ferie

To grupper makakaber fra byen Lobpuri i Thailand kom op at slås, da den ene gruppe bevægede sig ind på den andens territorium.

Den ene gruppe holder til i Lobpuris tempelruiner, Prang Sam Yot, hvor de hovedsageligt lever af turister, som fodrer dem.

Men på grund af udbruddet af coronavirus er antallet af turister faldet drastisk, og dette, tror flere beboere i byen, er grunden til, at makakaberne fra templerne nærmede sig byen. De er sultne.

I byen lever en rivaliserende gruppe af makakaber. De to grupper plejer normalt aldrig at bevæge sig ind på hinandens territorier.

Øboere kastede flasker og sten efter krydstogtskib

Slåskamp over en banan
I en video kan man se, at hundredvis af aber krydser en vej. Pludselig jagter de en abe, som angiveligt holder en banan.

Selv de lokale, som er vant til makakaberne, var chokerede over slåskampen.

Annonce:

Personen som optog videoen, Sasaluk Rattanachai, fortæller til Daily Mail, at hun aldrig har set aberne så aggressive.

- De lignede mere vilde hunde end aber. De gik helt amok over et stykke mad. Jeg har aldrig set dem så aggressive, siger Sasaluk Rattanachai.

Lobpuri er hjem for tusindvis af makakaber. Den ene gruppe bor i byen og den anden i de gamle templer.

- Jeg tror, at aberne er meget, meget sultne. Der er normalt en masse turister her, som fodrer aberne, men der er ikke så mange nu på grund af coronavirussen, siger Sasaluk Rattanachai.

Thailandsk minister med coronafrygt: Ud med turister uden mundbind

Turismeindustrien lider i Thailand
Ifølge mediet Financiel Review faldt ankomsten af turister i Thailand med 40 procent i februar i forhold til året før. Det forventes, at der vil ske et yderligere fald i marts og april.

Turisme står ifølge Financiel Review for 14 procent af Thailands bruttonationalprodukt og beskæftiger en ud af seks thailændere.

Annonce:

Landets turisme blev allerede hårdt ramt af coronavirus i starten af januar, da 10 millioner ud af Thailands 39 millioner årlige besøgende er kinesere.

Flypassager bandlyst: Fløj mens han ventede svar på coronatest

Fraråder unødvendige rejser
Det danske Udenrigsministerium fraråder i deres seneste rejsevejledning til Thailand alle ikke-nødvendige rejser til hele landet - ligesom det er tilfældet med resten af verden siden fredag eftermiddag 13. marts. Og vælger man som dansker alligevel at rejse til Thailand, skal man være i karantæne de første 14 dage.

Ifølge Thailands turistmyndigheders seneste opdatering af 14. marts klokken 6, er der 75 smittede med coronavirus, 11 raske og ét dødsfald i landet på grund af virussen. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: