Har du oplevet noget lignende - så send os gerne en sms på 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk
Henna-tatoveringer virker umiddelbart meget uskyldige. Hvilken fare kan der dog være ved en midlertidig tatovering, tænker mange nok. Men der er faktisk visse risici ved at lægge sig under henna-penslen.
På det seneste er flere aktuelle danske eksempler dukket op. Eksempler, hvor folk har fået kraftige allergiske reaktioner efter at have fået udsmykket deres hud med henna-farve, mens de har været på ferie.
Ferie-trenden er ikke ny, og sidste år var Sahlgrenska Universitetssygehus i Gøteborg ude og advarer mod trenden, og de er ikke de eneste. Også Videncenter for Allergi advarer mod, at man begiver sig ud på henna-eventyr. De oplever nemlig også ofte patienter, der er faldet i ferie-fælden:
- Vi ser ofte, at folk er i udlandet og får lavet denne type tatovering, og så reagerer de med rødme, kløe og blæredannelse, forklarer Ulrik Friis, postdoc. ved Videncenter for Allergi.
Artiklen fortsætter under billedet...
Hospital advarer: Undgå henna-tatoveringer i ferien
Undgå sort henna
Hvis man på trods af advarslerne insisterer på at prøve kræfter med henna-tatoveringer, anbefaler Ulrik Friis, at man til hver en tid vælger at få dem lavet steder, hvor de bruger almindelig brunlig henna-farve.
- Man skal være opmærksom på at undgå de steder, hvor de laver sorte henna-tatoveringer - også kaldet 'Black-Henna tattoos'. Man kan sagtens få lavet en henna-tatovering, men man skal undgå de sorte, fordi der er blandet 'PPD' i, og da man ikke kender koncentrationen af indholdet, så udgør det en ret stor risiko for, at man udvikler allergi overfor stoffet.
Allergi for livet
Når man først er blevet allergisk, er man det resten af livet, fortæller Ulrik Friis. Det betyder, at man resten af sit liv skal undgå kontakt med PPD, hvis man ikke vil igennem samme mølle endnu engang. Man skal særligt være opmærksom, hvis man skal til frisøren.
- Dem, der har fået lavet tatoveringen, skal være opmærksomme på, at hvis de vælger at få farvet hår fremover, må de hårfarver, de anvender, ikke indeholde stoffet, forklarer Ulrik Friis.