Aflyser alle rejser til Iran

Flere danske rejsebureauer aflyser rejser til Iran

Udenrigsministeriet har siden lørdag frarådet alle rejser til Iran, og det får nu flere danske rejsebureauer til at aflyse kommende ture til landet.

Både rejsebureauerne Risskov Rejser og Viktors Farmor, som begge har tilbudt rejser til Iran, har valgt at aflyse.

- Vi har gæster, som skulle have været af sted til Iran i marts, men der aflyser vi rejsen. Der er mange, som ringer ind i dag (mandag, red.), for det her skete i fredags, siger Esben Gynther, administrerende direktør hos Viktors Farmor.

Iranere tager del i begravelsesoptoget for general Qasem Soleimani i Teheran 6. januar 2020. Det danske Udenrigsministerium fraråder lige nu alle rejser til Iran.  Foto: Atta Kenare / AFP
Iranere tager del i begravelsesoptoget for general Qasem Soleimani i Teheran 6. januar 2020. Det danske Udenrigsministerium fraråder lige nu alle rejser til Iran. Foto: Atta Kenare / AFP
 

Esben Gynther fortæller, at folk bestilte rejser til Iran så sent som fredag aften, hvor nyheden om drabet på den iranske general Qasem Soleimani var kommet ud. Omkring 200 gæster havde nået at booke billet til rejserne, der nu er aflyst.

Viktors Farmor har valgt at aflyse alle rejser til Iran frem til 1. april.

- Vi bliver nødt til at afvente. Vi har rejst i Iran siden 1996 og har aldrig haft problemer. Der var nogle demonstrationer på grund af tegningekrisen i 2006 ved den danske ambassade i Iran, men jeg husker, at det hurtigt gik over. Men vi er i tæt dialog med Udenrigsministeriet og afventer situationen, siger Esben Gynther.

Direktør hos Risskov Rejser Annelise D. Larsen fortæller til Ekstra Bladet, at rejsebureauet har meddelt deres gæster, at deres rejser til Iran er aflyst indtil april.

- Vi har taget vores rejser af. Vi havde en afgang i april, men den har vi taget af. Vi tror ikke, at situationen ændrer sig med det første, men vi følger Udenrigsministeriet. Eskalerer det, så må vi forholde os til det, siger Annelise D. Larsen.

Også rejsebureauet Stjernegaard Rejser har valgt at aflyse en planlagt afgang i april.

Lige i øjeblikket er rejsebureauet heller ikke villige til at planlægge nye rejser til landet, fortæller produktionsdirektør Peter Nielsen til Ritzau.

Det er altid en god idé at navigere efter et punkt, man ved, hvor er. I den tyrkiske by kan man eksempelvis bruge det ikoniske Galata-tårn som pejlemærke. Foto: Nikolaj Høier Udland Billig, billigere, Istanbul

Smitter ikke af på andre rejser i regionen
De to rejsebureauer mærker indtil videre ikke, at konflikten smitter af på andre rejsemål i regionen.

- Vi mærker det ikke. Regionen har hele tiden været eksplosiv, så folk ved godt, at der kan ske noget. Vores gæster er nok også pragmatiske og tager det, som det kommer, siger Esben Gynther.

Steen Albrechtsen, pressechef hos Albatros, som også arrangerer rejser til Mellemøsten, istemmer. På nuværende tidspunkt har Albatros ingen rejser udbudt til Iran, men de har ikke oplevet bekymring fra deres kunder i forhold til deres andre rejsemål i regionen.

- Vi har ikke oplevet, at vores kunder er bekymrede. Det er også et meget selvregulerende marked, for hvis ingen booker det, fordi det er utrygt, så stopper vi med at udbyde de rejser, siger Steen Albrechtsen.

Danskerne vil i højere grad til Mellemøsten, når de pakker taskerne og drager afsted på ferie. Foto: Benjamin Kürstein Ferie Mellemøsten er danskernes nye ferie-hit

Rejsevejledning for Iran 4. januar 2020

- Er du i lran, bør du overveje, hvorvidt det er nødvendigt. Hvis ikke, bør du overveje udrejse. Der er erklæret landesorg efter drabet på general Soleimani. Begravelsesceremonier for Soleimani afholdes i Mashhad (5. januar), Teheran (6. januar) og Kerman (7. januar) og forventes at tiltrække særligt store menneskemængder. Du bør udvise forsigtighed og holde dig på afstand af begravelsesceremonierne og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt. Følg altid de lokale myndigheders anvisninger. Kontakt Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (+45 3392 1112), hvis du har brug for hjælp.

Kilde: Udenrigsministeriet - um.dk

51 kommentarer
Vis kommentarer