Aflyser fly på stribe

Juleweekenden har budt på mere end 8000 aflyste flyruter

De mange aflysninger skyldes blandt andet smitteudbrud og karantænekrav relateret til omikronvarianten. Arkivfoto: David Mcnew/Ritzau Scanpix
De mange aflysninger skyldes blandt andet smitteudbrud og karantænekrav relateret til omikronvarianten. Arkivfoto: David Mcnew/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Julen er for mange en tid, hvor man skal rejse fra a til b for at fejre højtiden sammen med, tæt på eller fjernt fra familiens skød.

Desværre har dette års jul budt på en del begrænsninger i forbindelse med de ellers planlagte julerejser som følge af et stigende antal af smittede med coronavirus.

Det er blandt andet kommet til udtryk denne juleweekend, hvor op mod 8000 fly er blevet aflyst siden fredag, skriver BBC.

Særlig hårdt ramt
Ifølge mediet er masseaflysningerne steget med mere end 1400 mandag, hvor det særligt er afgange fra og til Kina og USA, der er ramt, viser tal fra flydatabasen FlightAwares.

Ifølge amerikanske flyselskaber skyldes de mange aflysninger især, at dele af flybesætningen er testet positiv med covid-19 og derfor har måttet lade sig sygemelde i isolation.

Dertil har Hongkong nedlagt forbud mod alle fly fra det sydkoreanske flyselskab Korean Air i to uger, efter man har registreret enkelte smittetilfælde ombord på disse fly.

Problemer med krydstogt
Tilsvarende holder de amerikanske myndigheder et vågent øje mod krydstogtskibe, som lige nu også oplever store problemer i forbindelse med coronapandemien.

Flere af skibene har nemlig smittede personer ombord, hvilket gør, at de ikke kan lægge til i de havne, som ellers var på den planlagte rute.

Her er flere krydstogtskibe blandt andet blevet nægtet adgang i flere havne i Caribien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.