Aflyser over 500 flyvninger efter tre smittetilfælde

Over 500 flyvninger fra to af Shanghais største lufthavne er nu blevet aflyst, efter man har registreret tre smittetilfælde med coronavirus

Shanghai har sat hårdt ind med en række tiltag for at følge Kinas politik om nul coronavirus. Foto: China Stringer Network/Ritzau Scanpix
Shanghai har sat hårdt ind med en række tiltag for at følge Kinas politik om nul coronavirus. Foto: China Stringer Network/Ritzau Scanpix

Hundredvis af planlagte flyvninger er nu blevet aflyst i to af Shanghais største lufthavne, mens flere af byens skoler også er lukket, ligesom flere tourgrupper er blevet suspenderet.

Alt sammen sker, fordi man har registreret tre tilfælde af coronavirus i Shanghai, Kina.

Og da Kina fortsat fører en streng politik om 'nul covid-19', bliver der sat hårdt ind med restriktioner, når blot enkelte smittetilfælde registreres.

Det skriver The Guardian.

I landets hovedstad Beijing er man stort set lykkedes med at holde smittespredningen i ave inden for de seneste måneder - blandt andet ved at indføre omfattende og øjeblikkelige restriktioner, hver gang smitten er sluppet ind i byen.

De tre personer, som er blevet smittet med coronavirus i Shanghai, er venner, som sammen rejste til den nærliggende by Suzshou i løbet af sidste uge.

Det oplyste de lokale sundhedsmyndigheder i Shanghai under et pressemøde torsdag aften, hvoraf det også fremgik, at de tre venner er fuldt vaccineret.

Myndighederne i Shanghai har tilsvarende dikteret, at alle pakkerejser, der er planlagt inden for den nærmeste tid, skal aflyses på tværs af diverse provinser i Kina, hvis de har forbindelse til Shanghai.

Desuden har myndighederne beordret, at seks hospitaler i Shanghai skal suspendere ambulante tjenester.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter