Annonce:
Annonce:

Afskyelig snemand fanget på video

Det var en noget forundret skiløber, der fangede en stor, behåret skikkelse på kamera – flere mener nu, at der er tale om den afskyelige snemand

Se skikkelsen her
Annonce:
Følg Ferie

Myten om den afskyelige snemand fra Himalaya og Tibet har optaget mange siden det 19. århundrede. Nu er man måske kommet et skridt nærmere en opklaring, efter en skiløber filmede et behåret væsen.

Polarbjørn, soldat eller spøgefuld mand?
Skiløberen, som ferierede ved skissportstedet Formigal i det nord-østlige Spanien, befandt sig på pisterne, da han fik øje på væsenet. Han tog derfor kameraet frem og filmede det på afstand og fangede en stor, busket, hvid skikkelse gående på to ben, mens det stille og roligt vandrede gennem fyrretræerne på video.   

Nøgne turister hærger Rom

Ovenfor kan du se videoen, som skiløberen senere lagde op på nettet med ordene: ”Mærkeligt dyr spottet i Formigal. Hvad fanden er det her?”

Annonce:

Videoen satte hurtigt gang i netdebatten omkring, hvad det var for et væsen, der var tale om. Nogle mente, at det var en polarbjørn, andre, at det var en soldat, som øvede sig på manøvrer i bjergene i camouflagetøj, mens nogle mente, at der bare var tale om en mand, som lavede en spøg i en behåret dragt.  

Skiløber: ”Jeg ved, hvad jeg så”
Seriøse og useriøse bud var der altså mange af. Men selv da den anonyme skiløber, som hårdnakket holdt ved, hvad han så, gik til skisportsstedet med optagelsen, blev han tilsyneladende affejet.

Guide: Sådan lander du et fly under et nødstilfælde

– En bjørn eller en forbandet Yeti? Vi har fortalt skisportsstedet om det, men de har ikke taget os seriøst. Jeg vil vædde med, at der er noget, der render rundt derude. Jeg ved, hvad jeg så, fortæller han til The Telegraph.

Ejerne af skisportsstedet Aramon i Spanien iværksatte efterfølgende en eftersøgning i området, hvor væsenet var blevet set, men fandt intet.

Annonce:

Den afskyelige snemand, også kendt som yetien, er en myte, som der aldrig er blevet indhentet nok videnskabeligt bevis på virkelig findes. Historier om snemanden begyndte allerede at florere fra det 19. århundrede og væsenet er fortsat genstand for fascination og mystik verden over. Det abelignende væsen, som går på to ben, er angiveligt højere end mennesket og menes at leve i bjergområderne af Himalaya i Indien, Nepal, Tibet og Bhutan.

Den mest uromantiske mand frier i 12 kilometers højde

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: