Aftale kan redde jobbet for knap 1000 piloter

Coronakrisen fik British Airways til at varsle massefyringer, men en ny aftale kan sikre mange piloter jobbet

Aftalen kan redde 985 stillinger, men piloterne skal til gengæld sige farvel til en femtedel af deres løn. Arkivfoto: Hannah McKay/Reuters
Aftalen kan redde 985 stillinger, men piloterne skal til gengæld sige farvel til en femtedel af deres løn. Arkivfoto: Hannah McKay/Reuters
Følg Ferie

Siden flyselskabet British Airways præsenterede en omfattende spareplan tilbage i april, har op mod 12.000 ansatte været i fare for at miste deres job.

1255 af dem er piloter, men noget tyder nu på, at hovedparten af disse kan slippe med skrækken. British Airways er nemlig gået med til at reducere antallet af fyringer som led i en aftale mellem flyselskabet og den britiske pilotforening Balpa.

Den indebærer, at British Airways 'nøjes' med at afskedige 270 piloter i stedet de oprindelige 1255.

Det skriver Check-in.dk.

Ifølge mediet har det taget tre måneder for de to parter at nå til enighed, men det er ikke ensbetydende med, at aftalen er køreklar. Det kræver, at de i alt 4300 piloter i British Airways, der er medlemmer af Balpa, stemmer ja til vilkårene i aftalen.

Fagforeningen anbefaler piloterne at stemme for, selv om det ikke har været gratis at få flyselskabet til at reducere antallet af fyringer.

Gondolerne skærer ned: Turisterne er blevet for tykke

Check-in.dk skriver, at aftalen blandt andet indebærer en lønnedgang på 20 procent, ligesom nogle piloter skal tage en frivillig fratrædelse, gå ned i tid eller lade sig udstationere uden for selskabet.

Mens afskedigelser og frivillige fratrædelser er permanente, er der lagt op til, at lønnedgangen bliver midlertidig. På sigt skal piloterne igen have løn som i dag, men det har lange udsigter – om to år vil de stadig få otte procent mindre end nu, hvis de stemmer ja.

Balpa skriver i en pressemeddelelse, at muligheden for frivillige fratrædelser kan få det endelige antal afskedigelser under 270.

Fagforeningen havde håbet, afskedigelserne helt kunne have været undgået, men kalder aftalens vilkår ‘de bedste, der kan opnås under disse utrolig svære omstændigheder’.

Danmark mangler sommerhuse: 'Vi har et meget, meget stort behov'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?