Afvist fordi kjolen er for nedringet: Blogger raser over museum

En 25-årig blogger hævder, at museets sikkerhedsvagt var nedladende og afviste hende, fordi hendes kjole var for afslørende

Det verdensberømte franske museum Louvre bliver beskyldt for at have nægtet en ung kvinde adgang, fordi hendes kjole var for afslørende. Foto: Remy de la Mauviniere/AP
Det verdensberømte franske museum Louvre bliver beskyldt for at have nægtet en ung kvinde adgang, fordi hendes kjole var for afslørende. Foto: Remy de la Mauviniere/AP
Følg Ferie

- Han lavede de mest ubehagelige og ulækre fagter samt ansigtsudtryk, han bandede af mig og med had i øjnene sagde han, at jeg skulle dække mig til, mens han nægtede mig adgang.

Sådan beskriver en blogger ved navn Newsha Syeh sit møde med sikkerhedsvagten ved det verdensberømte museum The Louvre i den franske hovedstad, Paris, over for sine mere end 231.000 følgere på Instagram.

Det skriver The Independent.

Ifølge det britiske medie påstår den 25-årige blogger fra Australien, at sikkerhedsvagten direkte nægtede hende adgang til museet, der blandt andet har det berømte Mona Lisa hængende på væggen, fordi hendes kjole var for afslørende.

Det gjorde hun i en såkaldt ’story’ på det sociale medie tidligere på ugen, hvor hun desuden fortalte, at hun blev ’knust’, da hun ikke troede, at The Louvre håndhævede den slags ’gammeldags regler’.

Ferie-resort under skarp kritik: 'Ingen adgang for hvide mennesker'

Ingen dresscode
Australieren delte efterfølgende et screenshot fra Google, hvor hun havde søgt på, hvorvidt der er en såkaldt dresscode på museet, hvilket der ifølge søgehjemmesiden ikke er:

- Der er ingen dresscode på Louvre. Du kan være klædt, hvad du har lyst til, når du besøger museet, men husk på, at man går meget, så medbring komfortable sko, stod der efter sigende i det øverste resultat på Google.

Heller ikke på museets officielle hjemmeside, står der en decideret dresscode for besøgende. Der står blot, at det er forbudt at være iført badetøj eller ’at være nøgen, barfodet og barbrystet’.

Du kan se kjolen, som Newsha Syeh var iklædt, da hun forsøgte at besøge det verdensberømte museum herunder (Artiklen fortsætter under billedet):

Pølse-problemer fik mand bandlyst på hotel: 17 år efter er han tilgivet

Folk er rasende
Efter at have delt billedet på Instagram, er det efter sigende haglet ind med kommentarer fra følgere, som er rasende på Newsha Syehs vegne.

Flere sviner museet og sikkerhedsvagten til, mens andre blot roser den 25-årige bloggers kjole og giver hende tips til andre seværdigheder i den franske hovedstad.

En enkelt følger skriver dog, at hun og hendes søster oplevede noget lignende, da de forsøgte at besøge museet, men at de blot blev afvist for at være ’underdressed’.

- De var så uhøflige omkring det og bandede af os, indtil vi ikke havde andet valg end at gå væk i skam. Dit tøj er smukt, skriver den medfølende kvinde til Newsha Syeh.

The Independent har flere gange forsøgt at få en kommentar fra The Louvre, men de er ikke vendt tilbage på mediets henvendelser.

Advarsel til Tyrkiet-turister: Et facebook-like kan give flere års fængsel

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?