Air Greenland vil fyre hver femte medarbejder

Det grønlandske flyselskab har præsenteret en omfattende spareplan, der skal få selskabet gennem krisen

Air Greenland skal spare 225 millioner kroner og må derfor sige farvel til cirka 20 procent af de ansatte.  Arkivfoto: Martin Lehmann
Air Greenland skal spare 225 millioner kroner og må derfor sige farvel til cirka 20 procent af de ansatte. Arkivfoto: Martin Lehmann

Mellem 75 og 100 stillinger. Det er, hvad Air Greenland vil nedlægge som led i en spareplan, der blev præsenteret tirsdag.

Spareplanen skal ruste det grønlandske flyselskab til en lang periode med mindre efterspørgsel. Air Greenland forventer nemlig, at coronakrisen vil kunne mærkes helt ind i 2021, og derfor skal selskabet spare i alt 225 millioner kroner.

Det skriver Check-in.dk.

Der er i dag omkring 540 ansatte i Air Greenland, og det er med andre ord næsten hver femte medarbejder, der skal fyres.

Håbet er, at man med spareplanen både kan tilpasse selskabet til den nye situation og undgå at bede om økonomisk hjælp, påpeger adm. direktør Jacob Nitter Sørensen.

500 turister stadig fanget i paradis

– Det er en smertefuld beslutning, men alligevel nødvendig, for at vi fortsat kan binde Grønland sammen på en sikker og effektiv måde uden at skulle bede om hjælp fra landskassen og uden at skulle skrue priserne unødigt op, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Vi går en længere fremtid i møde med en forventelig lav efterspørgsel, og derfor er vi nødt til at sikre indtjeningsevnen i dette nye marked. Dernæst skal vi være trimmet til at imødegå konkurrence fra andre selskaber, når vi kommer på den anden side af denne situation.

Ifølge Check-in.dk gik Air Greenlands ansatte tidligere i år med til at udskyde en del af deres løn. Det har dog ikke været nok til at løse selskabets udfordringer, som ifølge Jacob Nitter Sørensen er større end nogensinde.

– Medarbejderne har leveret en kæmpe og helhjertet indsats, og sammen har vi stået stærkt. Men dette er den største udfordring i selskabets historie, og de ydre påvirkninger er nu så markante, at vi desværre ikke kan undgå afskedigelser, siger han ifølge Sermitsiaq i pressemeddelelsen.

Lufthavn tester nye kabiner: Kan desinficere hele kroppen