Alarmcentral: Danske skiskader for 12 millioner kroner

Sidste år løb skiskader hos danskerne op i 12 millioner kroner

Danskerne har de billigste skiskader i forhold til svenskere og nordmænd. Foto: Gavin Hellier / Gavin Hellier
Danskerne har de billigste skiskader i forhold til svenskere og nordmænd. Foto: Gavin Hellier / Gavin Hellier

Skisæsonen er i fuld gang - og det er telefonernes kimen hos SOS International også.

Alarmcentralen hos SOS International har indkaldt ekstra personale og oprettet et såkaldt 'Alpeteam'.

Sidste år kom mere end 770 danskere så slemt til skade på skiferien, at de fik brug for lægehjælp og rejseassistance via alarmcentralen hos SOS International.

Hvert år sker langt de fleste skader i uge 7, hvor mange danskere holder vinterferie - hver fjerde danske skiskade skete således i uge 7 sidste år. Men erfaringen viser, at henvendelser om tilskadekomne skiturister allerede begynder at tage fart i uge 4.

Direktøren for et skiresort i Kirgisistan blev så glad for et russisk lån, at han rejste en statue af Vladimir Putin. Foto: Reuters/Vladimir Pirogov Ferie Nu har skiresort rejst statue af Putin

Danskernes skader er billigst
Selv om de danske skiskader hos SOS International sidste år løb op i skadeudgifter på 12 millioner kroner, viser en opgørelse fra SOS International, at danskerne i gennemsnit har de billigste skiskader blandt nordiske rejsende.

- Når vi ser på prisen for at behandle de skadede danskere og fragte dem hjem, så har danskerne de billigste skader sammenlignet med svenske og norske skiløbere. Det kan hænge sammen med, at danskerne har mindre erfaring med skiløb og derfor er mere forsigtige end svenskere og nordmænd, der har trænet hjemmefra og søger større udfordringer, siger Karin Tranberg, divisionsdirektør i SOS, i en pressemeddelelse.

Udsigten fra mange af løjperne er betagende, og Åresøen ses fra mange steder. Foto: Maiken Kolby Ferie Med toget til Skandinaviens skihovedstad

Kvindernes skader er dyrest
I modsætning til tidligere overhalede kvinderne sidste år mændene, når det gælder gennemsnitsprisen på en skiskade.

- Der er stadig flere mænd end kvinder, der kommer galt afsted på pisterne. Men i modsætning til tidligere ser vi, at kvindernes skader nu er de dyreste i gennemsnit. Det er svært at pege på en enkelt årsag, men når vi dykker ned i sagerne, ser vi flere knæskader blandt kvinder end mænd, og der kan noget af forklaringen ligge, siger Karin Tranberg, divisionsdirektør i SOS International.

Carsten Lillelund Pedersen rejser i det meste af verden for at bestige bjerge. Her er han på toppen af bjerget Aragats i Armenien. Hvis du også drømmer om at bestige et bjerg, så er hans bedste råd, at du skal springe ud i det og forfølge din drøm. Foto: Carsten Lillelund Pedersen Ferie Carstens charterferie blev til 100 bjergbestigninger

Husk det blå kort og rejseforsikring
En del danskere tror, at det er nok at medbringe det blå sygesikringskort på skiferien. Men det blå kort dækker kun behandling på lige fod med det lands borgere, hvor man kommer galt af sted. Derfor vil hjemtransport og privathospital ikke være dækket, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Derudover er det en god ide at tjekke, om rejseforsikringen dækker skisport, samt om man har en gyldig ansvarsforsikring, der dækker, hvis man er skyld i, at andre kommer til skade på pisterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer