Aldrig har det været så billigt at flyve

Flybilletter til storbyer i Europa har aldrig været billigere, end de er i begyndelsen af november

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Prisen på flybilletter falder og falder. For tredje måned i træk har gennemsnitspriserne på flybilletter slået rekord, viser den månedlige opgørelse fra Dansk Flyprisindex, skriver Finans.

I uge 44, som er første uge i november, er prisen på afgange fra København, Billund, Aalborg og Aarhus til ti europæiske storbyer på det laveste niveau nogensinde for denne uge.

557 kroner lyder gennemsnitsprisen på for en flybillet fra København. Det er seks procent lavere end samme uge sidste år.

Det største procentuelle fald ses i Aarhus. Her er gennemsnitsprisen 706 kroner i år sammenlignet med en pris på 1592 kroner sidste år. Det giver et prisfald på hele 56 procent.

- Det tyder på en fortsat stor kapacitet i markedet fra flyselskaberne, for efterspørgslen kan ikke følge med, og det presser priserne, siger Ole Stouby, der er direktør i Travelmarket, der står bag Dansk Flyprisindex.

I Billund er prisen faldet med 40 procent sammenlignet med uge 44 sidste år, og i Aalborg er prisen faldet med 20 procent.

Ifølge Ole Stouby er det særligt lavprisflyselskaber som Ryanair og Wizzair, der presser priserne i bund. De to flyselskaber vinder i øjeblikket markedsandele.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller