Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Alene-forældre kan sagtens rejse med hele børneflokken

Andelen er charterrejser, hvor der kun er en voksen med på turen, er stigende – rejsebranchen indstiller sig på nye behov

Antallet af forældre, der rejser alene med børn, er i stigning. (Foto:  Flickr/Catherine)
Antallet af forældre, der rejser alene med børn, er i stigning. (Foto: Flickr/Catherine)

Det er måske ikke lige udlandsrejser med fly og hele charterpakken, der står øverst på ferieprogrammet, når kernefamiliestrukturen er brudt, og ferie alene med ungerne ligger forude.

Men det er faktisk ikke umuligt.

En analyse fra rejsebureauet Star Tour viser, at der hos 17 procent af de rejsende børnefamilier kun er én voksen med på rejsen. Det er en stigning på fire procent i forhold til for to år siden. Samtidig viser ananysen, at alene-forældre med tre børn på rejsen er familiestørrelsen, der er i kraftigst rejse-vækst.

Ferie - 26. jan. 2016 - kl. 20:58 HomeAway gør grin med Airbnb i reklame

Flere vælger muligheden til
Star Tour vurderer i forbindelse med undersøgelsen, at 45.000 alene-forældre i år vil tage på charterferie med deres børn.

– Hele strukturen i rejsebranchen er bygget op om, at familier rejser som to voksne og to børn. Men sådan ser virkeligheden jo ikke længere ud for mange familier, siger pressechef i Star Tour, Nikolai Johnsen.

Den største årsag til udviklingen er det rekordhøje antal skilsmisser på 54 procent, som Dannmarks Statistik senest har registreret. Det resulterer selvsagt i et stigende antal enlige fædre, mødre og sammenbragte familier.

Rejsebranchen må tilpasse sig
De nye familiestørrelser stiller krav til rejsebranchen om at tilpasse feriemulighederne til den nye virkelighed.

De fleste større danske rejsebureauer har derfor udviklet familiehoteller med børneklubber og svømmeskoler, hvor den enlige forælder kan aflevere børnene i et par timer, mens der slappes af – så man faktisk kommer veludhvilet hjem.

Se også: Kendt flyselskab udnytter forældres frygt

For ferierejsen kan blive en unødig dyr affære for de nye familiestørrelser, der normalt skal betale fuld pris for to voksensenge på hotelværelset. Og bliver den det, vælges den oftest fra.

– Mange oplever det som en irritation, at de skal betale fuld pris for to voksensenge, når de kun har brug for én voksenseng til dem selv. Derfor har vi blandt andet oprettet særlige alene-med-barn-rabatter på 21 hoteller, forklarer Nikolai Johnsen.

Se også: Book en billig sviptur

Hos Spies har konceptet Ferie for den lille familie, som henvender sig til enlige forældre, der rejser med et barn, oplyser  Produktchef Carlos Cebrian.

– En enlig forældre får rabat på barnets billet, siger han og tilføjer:

– Rejser du en voksen med to eller flere børn, kommer det ene barn til at betale fuld pris. Derfor anbefaler vi den type rejsende, at booke på vores egen Sunwing Resort og bestiller all inclusive – det er nemlig gratis for alle børn, så længe bare én voksen har booket det.

Inviter bedstemor eller bedsteveninden
Nikolai Johnsen har også et tip til at spare penge, når man er enlig forældre: Man skal tænke taktisk i rejsebestillingen:

– Feriehotellet bliver næsten altid billigere, hvis alene-forældrene slår sig sammen med en ven, veninde, bedstemor eller bedstefar på rejsen. Efter ankomst kan man så altid vælge at fordele børn og voksne i værelserne, som man vil, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen