Alle DR-ansatte mister bonuspoint

Det er ikke kun Ulrik Haagerup, som ikke længere kan bruge sine DR-optjente bonuspoint til private rejser

DR-bossen og resten af de ansatte i DR skal nu aflevere de bonuspoint, som de optjener i DR-regi. Foto: Mik Eskestad
DR-bossen og resten af de ansatte i DR skal nu aflevere de bonuspoint, som de optjener i DR-regi. Foto: Mik Eskestad

DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har fra 2007 og indtil i dag kunnet bruge sine optjente bonuspoint fra sin licensfinansierede pendlerordning mellem sit hjem i Ry i Østjylland og DR Byen på Amager til private rejser, biludlejninger, hotelovernatninger og lignende.

Se også: DR-boss indrømmer: Får bonuspoint for licenskroner

Men det blev der prompte sat en stopper for, da medierne begyndte at skrive om den lukrative bonusfest. For tirsdag middag slog DR’s økonomichef, Niels Ammitzbøll, i en mail til Ekstra Bladet fast, at bonuspoint, som Ulrik Haagerup optjener under rejserne med SAS mellem Tirstrup og Kastrup, ikke længere skal tilfalde nyhedsdirektøren.

- Retningslinjerne justeres på en række områder. Retningslinjerne for bonuspoint bliver sådan, at point, der optjenes af DR-ansatte på rejser i DR-regi, ikke må benyttes privat, skrev Niels Ammitzbøll, der understregede, at 'reglerne gælder fra nu'.

Alle DR-ansatte mister bonus-point
Hidtil har alle ansatte i DR kunnet hæve sine egne bonuspoint, som er optjent i DR-regi, og DR har ikke blandet sig i sagen.

- Det er private kort, og i DR har vi ikke brugt pointene i virksomhedsregi. Derfor kan vi heller ikke svare på, hvordan det er blevet brugt af de enkelte ansatte, udtaler Niels Ammitzbøll til dr.dk.

Men fremover er det altså ikke kun Ulrik Haagerup, der kan vinke farvel til sine bonuspoint.

De nye retningslinjer gælder for alle DR ansatte, således at ansatte i DR fremadrettet ikke privat kan bruge bonuspoint, der er optjent på DR-rejser, skriver DR i en mail til Ekstra Bladet.

Se også: Haagerup mistede sine bonuspoint på én time

Hurtig ændring
Det var netmediet journalista.dk, der tirsdag morgen kunne fremvise en aktindsigt, som viste, at Ulrik Haagerup kunne stikke bonuspoint fra sin pendlerordning i egen lomme.

Men den praksis i DR blev ændret i løbet af 87 minutter, fra Ekstra Bladet spurgte ind til sagen.

Ulrik Haagerup vil ikke lade sig interviewe om sine bonuspoint til Ekstra Bladet, men han sendte et udsagn på mail:

- Jeg har haft et privat bonuskort siden 1993, 14 år før jeg kom til DR. Her er der samlet point i forbindelse med private ferier, biludlejning, hotel og rejser foretaget for mine tidligere arbejdsgivere, da jeg selv var selvstændig, samt for rejser i DR-regi. Det er alt sammen foregået inden for gældende retningslinjer de steder, jeg har været tilknyttet. Kortet er privat og den konkrete anvendelse af de forskellige optjente point anser jeg også for at være et privat anliggende. DR ændrer nu retningslinjerne og jeg kommer også til fremover at agere fuldstændig i overensstemmelse med disse. DR afsøger nu mulighederne for at bringe bonuspoint i anvendelse i DR-regi, og jeg stiller gerne mine point til rådighed for det. Jeg henviser i øvrigt til samlet beskrivelse af DRs retningslinjer for rejser på dr.dk, skrev Ulrik Haagerup i en mail.

Pendler-ordningen, hvor DR-bossen, flyver ubegrænset mellem Tirstrup Lufthavn på Djursland og Kastrup, fik Ulrik Haagerup forhandlet sig frem til, da han tiltrådte som nyhedsdirektør for DR i 2007. Regningen for flyrejserne bliver sendt til DR - og dermed licensbetalerne.

149 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere