Altid tid til en selfie – også midt i flykaos

En passager havde travlt med at forevige et kaotisk øjeblik til de sociale medier, selvom iltmasker dinglede og kaos herskede i det fly, hun var ombord på

En flypassager hyggede sig med at tage en selfie midt i flykaos (Foto: Flickr/Tommy Ga-Ken Wan)
En flypassager hyggede sig med at tage en selfie midt i flykaos (Foto: Flickr/Tommy Ga-Ken Wan)

Rejsen fra Mexico til Canada glemmer passagerne ombord på en Boeing 737 formentlig sent. Flyet var på vej til Montreal i Canada fra Cancun i Mexico, men 90 minutter efter afgang skabte en fejl i flyet drama i kabinen og bekymring blandt passagerne.

– Jeg sad og så en film, og så hørte vi et brag og følte kold luft i flyet. Alle vendte sig. Det skete så hurtigt, sagde passageren Marie-Eve til nyhedskanalen TVA Nouvelles.

Hun beskrev episoden som 'intens' og kunne også berette, at flypersonalet blev set holde ildslukkere på grund af en 'brændt lugt' i flyet. Ingen vidste, hvad årsagen var.    

To minutter og 38 sekunders rædsel
Flyet, der befandt sig i 11 kilometers højde, begyndte pludselig at falde i højde meget hurtigt. Det forårsagde, at iltmaskerne blev udløst, og at passagerne i to minutter og 38 sekunder måtte tackle prøvelserne iført iltmasker.

Men hvem har sagt, at tiden ikke kan bruges effektivt?

Lad mig lige tage en selfie
En passager lod sig tydeligvis ikke slå ud af den voldsomme oplevelse. Iført iltmaske tog hun nemlig en selfie og lagde op på de sociale medier.

Passageren har selv taget billedet ned fra sin Twitter-profil, men inden da blev det delt af flere andre twitter-brugere.

Pilot forlod cockpit for at berolige passagerer
En talsmand fra flyselskabet forklarede efterfølgende, at de var usikre på, hvorfor maskerne blev udløst, da situationen var under kontrol. Han forklarede:

– En midlertidig fejl i forøgelsen af kabinetrykket skete 90 minutter efter afgang. Det var en teknisk fejl, der fremprovokerede den automatiske udløsning af iltmaskerne. På grund af passagernes bekymringer forlod piloten cockpittet, for at forklare situationen og slå fast, at alting var i orden igen.

Erfaren pilot: Det har været en dramatisk oplevelse for passagerne
En erfaren pilot ved navn Adam Twidell forklarede til Daily Mail, at nedstigningen, som passagerne oplevede, har været dramatisk:

– Det vil have været en meget aggressiv nedstigning for passagerne at opleve, sammen med temperaturændringen, larmen og vibrationerne. Et fly vil normalt nedstige omkring en halv kilometer per minut. Når piloter trænes i nedstigning, under en nødsituation, vil de ofte have en gennemsnitsnedstigning på tre kilometer per minut. Det presserende er at nedstige til et flyniveau, som tillader passagerer at fjerne deres iltmasker og trække vejret normalt igen. Det er normalt 3,5 kilometer over vandet.

Resten af rejsen foregik dog uden problemer, og flyet foretog en sikker landing i Montreal. Flyselskabet forklarede også, at det faktisk var ilttanke og ikke brandslukkere, personalet gik rundt med, som skulle bruges, hvis folk havde behov for det.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere