Amerikansk by stemmer ja til alkoholforbud: Vil ikke have flere turister i byen

Ja-stemmerne bag alkoholforbuddet er bange for, at turister vil ødelægge lokalsamfundet, hvis det er tilladt at sælge og købe alkohol i byen

66 procent i den lille amerikanske by Blanding, Utah siger ja tak til alkoholforbuddet i byen. Arkivfoto: /ritzau/Claus Bonnerup
66 procent i den lille amerikanske by Blanding, Utah siger ja tak til alkoholforbuddet i byen. Arkivfoto: /ritzau/Claus Bonnerup
Følg Ferie

Det ser ud til, at byen Blanding i Utah i otte årtier i træk formår - som en af de sidste amerikanske byer - at fastholde sit alkoholforbud.

Det skriver News.com.

Den lille by med blot 3500 indbyggere havde tirsdag en afstemning omkring forbuddet, som på ingen måde virker til at blive en neglebider.

Indtil videre er det uofficielle resultat af afstemningen nemlig på 573 stemmer i forbuddets favør og blot 299 stemmer for at afskaffe det gammeldags reglement.

Byrådsmedlemmet Joe Lyman siger til The Telegraph, at det er uvist, hvor mange stemmesedler, der endnu ikke er blevet talt op, men at det er så få, at det er usandsynligt, at det vil ændre på det foreløbige resultat.

Advarer mod farlig alkohol i stort ferie-område

Frygter fulde turister og alkoholmisbrug
En af hovedårsagerne til at fastholde alkoholforbuddet i byen er en frygt for, at der vil komme flere turister til byen, hvis det bliver lovligt at købe og sælge alkohol, fordi det vil true måden, folket lever på i det lille lokalsamfund, hvor størstedelen er mormoner.

Blanding er et stop på vejen mellem Denver, Utahs nationalparker og Grand Canyon.

Frygten går både på, at fulde turister vil skabe problemer i gaden, samt at de lokale unge vil begynde at få et alkoholmisbrug.

Borgmester på party-ø har fået nok

Turister klager
Mange hotel- og restaurantejere er dog bestemt ikke glade for, at alkoholforbuddet ser ud til at fortsætte:

- Jeg har ondt af dem, der gerne vil have en flaske eller et glas vin til maden, siger Sharon Guymon til The Telegraph.

Hun har stemt imod forbuddet, fordi hun igennem flere år har fået klager fra kunder, der er utilfredse med, at de ikke kan bestille en øl eller et glas vin:

- Europæere vil nu fortsætte med at blive skuffede, når de kommer og spiser her og finder ud af, at de ikke engang kan få et glas vin til deres måltid.

Borgmester i ferieparadis raser over turister: Nul tolerance

Mange år, før der kommer ny afstemning
Alkoholforbuddet trådte i kraft i byen i 1930’erne, og der har ofte været snak om at fjerne fodbuddet, men det er først nu, at emnet kom hele vejen til afstemning.

Ifølge byrådsmedlem Joe Lyman, der selv er for forbuddet, vil der gå mange år, før byen igen vil genoverveje forbuddet på grund af afstemningens tydelige resultat med blot 34 procent imod.

Hvis lokale eller turister i Blanding gerne vil have en tår at drikke, der er en tak stærkere end en kop kaffe, må de derfor køre til et lille supermarked 5 kilometer ude af byen, hvor man kan købe øl.

Hvis de har brug for noget endnu stærkere, kan de tage til den nærmeste butik, der sælger alkohol og vin, som ligger 32 kilometer væk fra byen.

Endnu en turistby har fået nok: Rom forbyder alkohol om aftenen

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+