Amerikansk lufthavn væltet af tronen som verdens største

Nu er det den internationale lufthavn i Guangzhou i Kina, der er størst målt på passagerantal

Guangzhou Airport ligger i den såkaldte Pearl River Delta-region, hvor en række millionbyer er vokset sammen til én megaby. Foto: China Daily/Ritzau Scanpix
Guangzhou Airport ligger i den såkaldte Pearl River Delta-region, hvor en række millionbyer er vokset sammen til én megaby. Foto: China Daily/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Der er sket et magtskifte i den interne strid mellem lufthavne om at kunne kalde sig verdens største målt på passagerantal.

I 22 år har listen været toppet af Atlanta Airport i USA. Men ikke mere. En æra er slut, og nu skal man til det sydlige Kina for at finde nummer et.

Her ligger millionbyen Guangzhou, og det var altså dennes lufthavn, Guangzhou Airport, der havde flest passagerer i det forgangne år.

Det skriver Check-in.

Heathrow overhalet: Ikke længere Europas travleste lufthavn

Hugger fra naboby
Førstepladsen kan dog meget vel være til låns, for inden coronapandemien var den kinesiske lufthavn ikke engang i top ti over verdens største lufthavne. Ja, faktisk var den kun tredjestørst i Kina.

Guangzhou Airport er sluppet nådigt fra krisen i international luftfart med en passagertilbagegang på 40 procent i forhold til 2019. Det er selvfølgelig en stor nedgang, men ingenting i forhold til hvor meget andre lufthavne bløder.

Til sammenligningen havde Atlanta Airport et fald på 60 procent, mens lufthavnen i nabobyen Hongkong - der også er blandt verdens største - gik tilbage med 88 procent.

Ifølge Check-in tyder meget på, at Guangzhou har snuppet en del kunder fra Hongkong, da der er begrænset køretid mellem de to lufthavne.

Guangzhou Airport havde 43,8 millioner passagerer i 2020, hvilket var 900.000 flere end Atlanta Airport på andenpladsen.

Nyt lavprisflyselskab til Danmark

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind