Amerikansk mediegigant hylder Aarhus

Den amerikanske mediegigant CNN hylder både maden, kunsten, arkitekturen og atmosfæren i Danmarks næststørste by

Særligt gastronomien i Aarhus er en grund til at tage til byen, lyder det i CNN-guiden. Foto: Ole Lind/Ritzau Scanpix
Særligt gastronomien i Aarhus er en grund til at tage til byen, lyder det i CNN-guiden. Foto: Ole Lind/Ritzau Scanpix

Er man turist på weekendtur i Danmark, er Aarhus et oplagt alternativ til København. Sådan lyder rådet i det amerikanske medie CNNs anmeldelse af Danmarks næststørste by. Mediet beskriver Aarhus som charmerende, overskuelig og oplagt destination for madelskere.

'Med et miks af mad i verdensklasse, imponerende kunstgallerier, attraktiv arkitektur og en afslappet atmosfære, er Aarhus helt sin egen,' skriver CNN i anmeldelsen.

VisitAarhus indgår partnerskab med Airbnb. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Ritzau Scanpix Ferie Airbnb betaler Aarhus for opmærksomhed

Aarhus har ifølge mediet været vant til, at det er København, der internationalt oftest løber med opmærksomheden, men fremhæver samtidig, at Aarhus over de senere par år er trådt ud af hovedstadens skygge.

'København får al opmærksomheden, men Aarhus er klar til at stjæle scenen,' skriver CNNs journalist.

'Mad har været en af de drivende kræfter bag byens opblomstring som en turistdestination. En kobling af Michelin-stjernede restauranter, uformelle bistroer og en spirende street food-scene er alle medvirkende til byens retmæssige plads på 'foodie'-kortet,' skriver vedkommende.

Avisens udsendte fremhæver især steder som Ghrelin, Pondus og Substans som nogle af de spisesteder, der er værd at besøge.

Er man til øl eller drinks, skal man kigge mod St Pauls Apothek, Mig & Ølsnedkeren og S'vinbar, mener anmelderen.

Aarhus siger tak
I Aarhus er man glade for den internationale opmærksomhed. Således takker Visit Aarhus på Twitter for anmeldelsen.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Tak, CNN, for den fantastiske artikel om vores favoritby nummer et i verden - Aarhus, lyder takken fra Visit Aarhus til CNN.

32 kommentarer
Vis kommentarer