Ansat på krydstogtskib fundet i live efter et døgn på åbent hav

En 33-årig krydstogt-ansat faldt over bord nær Cuba, men blev mirakuløst fundet i live efter 22 timer

En ansat på krydstogtskibet Norwegian Getway svømmede rundt på åbent hav i et døgn, før han blev fundet og reddet i sikkerhed. Foto: Norwegian Cruise Line
En ansat på krydstogtskibet Norwegian Getway svømmede rundt på åbent hav i et døgn, før han blev fundet og reddet i sikkerhed. Foto: Norwegian Cruise Line

- Det er intet mindre end mirakuløst.

Sådan lyder det fra Christine Duffy, der er direktør hos 'Carnival Cruise Line'.

Et af rederiets skibe fandt søndag frem til en 33-årig filippinsk ansat fra krydstogtskibet 'Norwegian Getaway', der dagen før var faldet over bord omkring 45 kilometer nordvest for Pinar del Rio på Cuba.

Det skriver Miami Herald.

Den 33-årige krydstogt-ansatte faldt over bord på Norwegian Getaway lørdag eftermiddag, hvorefter skibet vendte om i forsøget på at finde ham, men det var altså først 22 timer senere, at et helt andet krydstogtskib spottede ham svømme rundt i det åbne hav.

- Al ros til Carnival Glory-holdet for denne fantastiske indsats, siger Christine Duffy til det amerikanske medie og fortæller, at den 33-årige mand ikke havde noget at holde fast i til at holde sig oven vande, da han blev fundet.

Seks-årig brændt af livsfarlig brandmand i Spanien

Viljen til at leve
Den amerikanske kystvagt havde forgæves forsøgt at finde manden uden held, og de indstillede derfor eftersøgningen efter et par timer, men heldigvis kunne Carnival Cruise Line altså redde ham op i sikkerhed.

Det er uvist, hvorfor han faldt over bord i første omgang, men på trods af at have svømmet rundt i det åbne hav i knap et døgn, slap han fra oplevelsen uden skader, og hans tilstand er stabil.

- En af de ting, som kystvagten ikke kan tage højde for, er en persons vilje til at leve, siger den amerikanske kystvagts talsmand, Jonathan Lally, som påpeger, at manden blev fundet godt 45 kilometer uden for det område, som kystvagten havde gennemsøgt.

Krydstogtskibet Norwegian Getaway, som sejlede afsted på en otte-dage-lang krydstogtrejse 24. juni, er nu tilbage i havnen i Miami, mens redningskibet, Carnival Glory, har fortsat deres syv-dage-lange rejse mod Cozumel i Mexico.

- Vi er glade for, at den ansatte er i sikkerhed, og at han snart vil blive genforenet med sine venner og familie. Vi er yderst taknemmelige for Carnival Cruise Lines' hjælp, skriver Norwegian Cruise Line i en e-mail til Miami Herald.

Drama i ferieparadis: Afklædt kvinde 'stegt levende' på åbent hav

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær