Siciliansk for begyndere

Smag på det søde liv i Taormina, der byder på øens bedste strand og fortryllende restauranter

Den lokale konditor og hans mange lækkerier er bestemt et besøg værd.
Den lokale konditor og hans mange lækkerier er bestemt et besøg værd.
TAORMINA (Ekstra Bladet): Glem alt om mafiaen og kyniske håndlangere. Glem den fortravlede hverdag uden friske råvarer.

Kun et øjekast fra vulkanen Etna ligger den lille bjergby Taormina i 200 meters højde. Med en overdådig udsigt over Messina-bugten i det østlige hjørne af Sicilien er det stedet, hvor man for en kortere eller længere stund kan snuse til det søde liv uden stress og jag.

Begynd opdagelsesrejsen rundt i byens smalle gader, hvor stribevis af kvalitetsrestauranter og fortovscaféer er et besøg værd.

Det er lunt, det er forår. Mandeltræer og magnolier blomstrer på denne solrige dag.

Snoede og snørklede veje fører op til Taormina. Det er dog muligt at spare tid ved at bruge den velfungerende svævebane fra øens attraktive badestrand Mazzaro op i de tynde luftlag.

MODEBUTIKKER
Specielt i turistsæsonen kan det nemlig knibe med at finde en parkeringsplads til bilen oppe på den sicilianske perle.

Gågaden er proppet med eksklusive modebutikker med italienske varemærker og et hav af butikker med siciliansk keramik. Lad det være sagt med det samme: Priserne er simpelthen er for høje, hvis der skal investeres i sko, tasker og tøj.

På hovedgaden finder man også lokalmuseet Museo Sicilliano di Arte e Tradizioni, der giver et vist indblik i øens folkeliv. I samme bygning ligger turistinformationen, hvor høflige ansatte taler godt engelsk.

Bjergbyen stammer fra 735 f.kr., da grækerne gik i land og grundlagde den nærliggende by Naxos.

GRÆSK TEATER
I byen ligger der stadig et græsk teater, der i sommersæsonen bliver brugt til klassiske koncerter, teater og operaer.

For både unge og ældre er der et livligt natteliv, der især summer af liv og glade dage i de varme sommermåneder.

Diskotektet La Giara har en forrygende dansescene, hvor tidens populære rytmer fylder rummet til stor glæde for de unge gæster.

Gå heller ikke glip af Cafe Marrakech, der er indrettet i arabisk stil. Her kan heldige turister kan få et glimt af de verdenskendte designere Dolce og Cabbana.

De lokale kulinariske specialiteter er fiskeretter.

Pesce spada, sværdfisk, er byens stolthed, der indgår i mange anbefalelsesværdige retter med både pasta og pizza.

Pastaretten pasta con le sarde, der består af sardiner, kapers og fennikel, er også på hitlisten.

AZURBLÅ BUGT
Is er nærmest obligatorisk til dessert, men en sød kage med velsmagende ingredienser som ricottaost eller marcipan også er en mulighed.

Prøv den populære restaurant Granduca, som ligger ud til byens hovedstrøg Corso Umberto. Det er billigt og godt for hele familien.

Fra restaurantens panorama-terrasse er der et smukt syn ud over den azurblå bugt, og samtidig kan Syditalien skimtes i horisonten.

To voksne personer kan indtage et solidt og velsmagende måltid efter alle kunstens regler til omkring 500 kroner.

For de nysgerrige sjæle er det muligt at følge pizza-specialisten Nino Calabraós tryllerier med dej og hænder i restauranten.

DYGTIG PIZZASVEND
Efter en årrække som piz-zasvend hos familiens restauranter i Danmark er den venlige sicilianer nu tilbage på fødeøen, hvor besøgende nyder hans madkunst.

Ikke mindst får pizzaen en speciel ægte smag, da han bruger åben ild i bageprocessen.

Hvis det sicilianske køkken og livsstil bliver for overvældende, er det muligt med et pusterum på den irske pub O'Seven, hvor den skaldede ejer Giovanni er imødekommende på et letforståeligt dansk.


Madtips:
Taormina bugner af sublime restauranter i alle prisklasser.

Som turist i byen skal man ikke snyde sig følgende spisesteder:

La Giara, Vico La Floresta 1. Byens bedste og dyreste restaurant. Risotto-specialiter.

La Griglia, Corso Umberso 54. Beliggende på hovedstrøget. Ekspert i kulinariske retter med fisk. Prøv f.eks. Pasta con le Sarde.

La Botte, Piazza Santa Domenica 4. Skuespiller Woody Allens favoritrestaurant, der tilbyder gode pastaretter.

Gambero Rosso, Via Naumachie 11. Lille atmosfærisk madhus med et righoldigt udvalg af pizzaer.

Granduca, Corso Umberto 172. Fami-lievenlig restaurant, der skal aflægges et besøg. Alt godt med fisk og kød. Ligeledes uforglemmelige pizzaer.


Rejsetips:
Taormina kan besøges året rundt.

Byens dyreste hotel er Grand Hotel med priser fra omkring 1000 kr. pr. nat, men Hotel Del Corso midt på strøget med udsigt til den maleriske bugt er også et godt valg til priser fra omkring 350 kr. pr. nat.

Star Tour har de billigste flybilletter til Catania med priser fra 2200 kr., men flyver kun tirsdag. Desuden flyver SAS og det italienske flyselskab Alitalia til Catania.

Daglige bus- og togforbindelser fra lufthavnen i Catania til Taormina, men det kan anbefales at leje en bil.

Der er et væld af kulturelle seværdigheder på øen. Den legendariske hovedstad Palermo - kun tre timers bilkørsel fra bjergbyen - er også et besøg værd.
1 af 4 Glem alt om mafiaen og deres kyniske håndlangere. Oplev det ægte Sicilien i den smukke by Taormina, der er omgivet af azurblåt hav, smalle terrasser og den verdensberømte vulkan Etna, der tårner sig op bag byen.
2 af 4 Den snævre opstigning til bjergtoppen Castelmola i 550 meters højde er en populær udfordring for cyklister. Midt i hvilepausen er det muligt at nyde den svimlende udsigt ned over Taormina og Messina-bugten.
3 af 4 
4 af 4 Den lokale konditor og hans mange lækkerier er bestemt et besøg værd.
0 kommentarer
Vis kommentarer